Amestecul de condimente pe care indienii îl pun în cafea. Folosit de mii de ani are numeroase beneficii pentru sănătate

Nenumărați oameni din întreaga lume, inclusiv din țara noastră, își încep dimineața cu o cană de cafea alături de ei. Iar, dacă ne dorim ca aceasta să aibă un gust mai bun și să ne ofere un plus de energie chiar și mai puternic, atunci putem folosi acest amestec de condimente!

În cafea pot fi introduse numeroase ingrediente
În cafea pot fi introduse numeroase ingrediente

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar oameni folosesc nenumărate ingrediente pentru a-i da acesteia un gust mai unic și mai intens. Desigur, poate că varianta clasică este zahărul, însă în cafea putem să punem și mentă, scorțișoară, sau chiar și unt. Însă, un amestec perfect pentru cafea vine din India, iar odată ce îl încercăm, nu vom mai renunța la el!

Este vorba despre garam masala, un amestec de condimente folosit în această țară încă din cele mai vechi timpuri. În plus, astfel de produse nu erau folosite doar pentru gustul lor, dar și pentru proprietățile lor medicinale. Iar partea cea mai bună este faptul că putem pregăti acest amestec chiar la noi acasă!

Din ce este format garam masala

Practic, acest amestec delicios este format din numai câteva condimente simple, gustoase, pe care le putem combina și noi! Este vorba despre cardamon, chimion, scorțișoară, coriandru, cuișoare, iar, nu în ultimul rând, nucșoară. Aceste condimente simple pot fi amestecate împreună, iar apoi putem să le folosim la cafea!

Desigur, acest amestec este perfect și pentru alte preparate, nu doar pentru cafea! După cum putem vedea, ingredientele din garam masala pot fi utilizate în mai multe rețete, pentru a le da un gust mai bun.

La ce mai putem folosi aceste condimente

Dacă dorim, putem să utilizăm garam masala pentru mai multe tipuri de salate, mâncăruri de pește, sau, în general, din carne. Iar dacă o vom adăuga spre final, aroma acesteia va rămâne intensă, iar mâncarea va avea un gust mult mai bun.

La cafea, putem pune doar un vârf de linguriță în cană. Garam masala, în această băutură, poate să ne ajute să ne concentrăm mai bine, poate regla nivelul metabolismului și poate fi utilă pentru a ține sub control nivelul zahărului din sânge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Aniston și Matt LeBlanc GettyImages 1447109068 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jasmine larsen rapunzel instagram jpg
nasterea domnului jpg
dimitrie tomozei captura video jpg
Pahar pahare vin alcool FOTO Shutterstock
irene ghica şi errol flyn foto profimedia
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
Ţările române la sfârşitul domniilor fanariote. FOTO www.wikipedia.org
negocieri guvern FOTO PNL jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net