Amestecul de condimente pe care indienii îl pun în cafea. Folosit de mii de ani are numeroase beneficii pentru sănătate
Nenumărați oameni din întreaga lume, inclusiv din țara noastră, își încep dimineața cu o cană de cafea alături de ei. Iar, dacă ne dorim ca aceasta să aibă un gust mai bun și să ne ofere un plus de energie chiar și mai puternic, atunci putem folosi acest amestec de condimente!
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar oameni folosesc nenumărate ingrediente pentru a-i da acesteia un gust mai unic și mai intens. Desigur, poate că varianta clasică este zahărul, însă în cafea putem să punem și mentă, scorțișoară, sau chiar și unt. Însă, un amestec perfect pentru cafea vine din India, iar odată ce îl încercăm, nu vom mai renunța la el!
Este vorba despre garam masala, un amestec de condimente folosit în această țară încă din cele mai vechi timpuri. În plus, astfel de produse nu erau folosite doar pentru gustul lor, dar și pentru proprietățile lor medicinale. Iar partea cea mai bună este faptul că putem pregăti acest amestec chiar la noi acasă!
Din ce este format garam masala
Practic, acest amestec delicios este format din numai câteva condimente simple, gustoase, pe care le putem combina și noi! Este vorba despre cardamon, chimion, scorțișoară, coriandru, cuișoare, iar, nu în ultimul rând, nucșoară. Aceste condimente simple pot fi amestecate împreună, iar apoi putem să le folosim la cafea!
Desigur, acest amestec este perfect și pentru alte preparate, nu doar pentru cafea! După cum putem vedea, ingredientele din garam masala pot fi utilizate în mai multe rețete, pentru a le da un gust mai bun.
La ce mai putem folosi aceste condimente
Dacă dorim, putem să utilizăm garam masala pentru mai multe tipuri de salate, mâncăruri de pește, sau, în general, din carne. Iar dacă o vom adăuga spre final, aroma acesteia va rămâne intensă, iar mâncarea va avea un gust mult mai bun.
La cafea, putem pune doar un vârf de linguriță în cană. Garam masala, în această băutură, poate să ne ajute să ne concentrăm mai bine, poate regla nivelul metabolismului și poate fi utilă pentru a ține sub control nivelul zahărului din sânge.