Rețeta tradițională care ne va face să uităm de sarmale! Este perfectă pentru masa de Sărbători
Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar dacă în acest an vrem să renunțăm la sarmale, avem destule alte opțiuni la dispoziție! Un alt preparat tradițional poate fi perfect pentru sărbătorile de iarnă! Este vorba despre ceafa de porc la cuptor, făcută alături de cartofi și rozmarin!
Este o rețetă delicioasă, tradițională, iar dacă dorim să renunțăm un an la sarmale, acest preparat este perfect și pentru sărbători! Ceafa de porc va avea un gust intens, iar carnea va fi și foarte fragedă!
În plus, partea cea mai bună este faptul că această rețetă poate fi pregătită foarte ușor, în doar câțiva pași simpli.
Ce ingrediente ne sunt necesare
Practic, pentru a pregăti această rețetă tradițională delicioasă avem nevoie de un kilogram și jumătate de ceafă, un kilogram de cartofi fierți, trei ardei kapia, o linguriță de sare, una de cimbru, cât și jumătate de linguriță de piper. De asemenea, ne mai trebuie două lingurițe de boia, cât și îndeajuns de mult rozmarin.
Pe lângă aceste ingrediente, pe listă se mai află și ulei, usturoi, roșii, dar și pătrunjel. Odată ce avem la îndemână toate aceste produse, putem începe să gătim ceafa la cuptor.
Cum pregătim o mâncare delicioasă de sărbători
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm pentru a face această rețetă ne spune să tăiem ceafa în felii mai subțiri, iar apoi să o condimentăm cu boia, sare, piper, cât și cu cimbru. Carnea trebuie lăsată la fezandat vreme de două, maxim trei ore.
Apoi, vom pune ceafa într-o cratiță înfierbântată, fără ulei. Grăsimea ei trebuie să fie de ajuns, iar apoi trebuie să o lăsăm la foc mic, cu un capac.
Între timp, vom prăji ardeii în ulei și îi vom decoji cât mai bine. De asemenea, vom fierbe cartofii în coajă, iar apoi îi decojim și îi tăiem în două. Ei trebuie unși cu ulei și dați cu boia, sare, cimbru și piper. Mai departe, vom unge o tavă, în care vom întinde și cartofii fierți. În mijloc, punem carnea, alături de puțin rozmarin, cimbru, sare, roșii, puțin usturoi, cât și ardeii prăjiți.
Totul se bagă la cuptor vreme de 15 minute, la o temperatură de 230 de grade. La final, putem presăra puțin pătrunjel peste mâncare, care va avea un gust delicios!