Prăjitura cu care îi vei impresiona musafirii, de Crăciun. Prăjitură turnată cu brânză dulce de vaci: 9 linguri de zahăr pudră, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte
Plăcinta de brânză este una dintre cele mai populare și îndrăgite sortimente de plăcintă din țara noastră. Însă, dacă ne dorim o variantă ceva mai originală, cu un gust unic și gustos, avem la dispoziție o rețetă perfectă! Este vorba despre prăjitura turnată cu brânză de vaci, pe care o putem pregăti ușor!
Este o rețetă simplă, delicioasă, care nu are nevoie decât de câteva ingrediente banale! Prăjitura turnată cu brânză de vaci este o alegere perfectă atunci când ne dorim un desert cu brânză, dar ne-am plictisit de plăcinta tradițională!
Iar partea cea mai bună este faptul că acest preparat este unul foarte ușor de pregătit!
De ce ingrediente avem nevoie
Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre două ouă, 9 linguri de zahăr, alte 9 linguri de ulei, încă 9 linguri de lapte, 12 linguri de făină, un plic de praf de copt, cât și esență de vanilie.
Iar, pe lângă aceste ingrediente banale, mai avem nevoie și de alte câteva, pentru a pregăti crema! Aici este vorba despre 500 de grame de brânză de vaci, două ouă, coajă de portocală confiată, iar, nu în ultimul rând, oricât de mult zahăr ne dorim! Odată ce am pregătit toate aceste ingrediente de pe listă, putem începe să gătim!
Cum pregătim o prăjitură delicioasă
În primul rând, trebuie să știm că vom începe cu blatul! Iar primul pas pentru acesta este să batem ouăle cu puțină sare, până când vor deveni albe și își vor dubla volumul. Apoi, vom adăuga zahărul pudră, esența de vanilie, uleiul, laptele, iar după ce am amestecat cât mai bine, vom pune și făina! Desigur, la final, vom integra în amestec și praful de copt.
Pe o tavă suficient de mare vom întinde hârtie de copt și vom turna blatul. Acesta trebuie pus la cuptor vreme de 15 minute, la 180 de grade, până când se întărește suficient.
Mai departe, vom trece la cremă! Aici, vom amesteca brânza cu zahărul ouăle, cât și alături de coaja de portocală, până când amestecul devine omogen. Iar dacă ne dorim o cremă mai moale, putem pune un ou în plus!
Pentru a finaliza prăjitura, tot ce trebuie să facem este să scoatem blatul din cuptor, să întindem crema peste el, iar apoi să mai lăsăm totul la copt, vreme de 30 de minute. La final, vom avea o prăjitură delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!