O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu ciocolată

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu ciocolată
Prăjitură cu ciocolată

Reţeta gustoasă de azi este prăjitură cu ciocolată.

Ingrediente Prăjitură cu ciocolată:

Pentru aluat: 400 g făină, 200 g unt, 1 praf sare, 1 praf copt, 1 gălbenuș, 100 g îndulcitor, 3 linguri cacao, 2 linguri smântână; Pentru umplutură: 2 linguri amidon, 5 ouă, 500 g brânză de vaci, 50 g îndulcitor; Pentru glazură: 100 ml frișcă lichidă, 1 tabletă ciocolată neagră.

Preparare Prăjitură cu ciocolată:

Amesteci făina cu cacaua, sarea, praful de copt și le cerni. Mixezi îndulcitorul cu untul moale până se topește, încorporezi gălbenușul, smântâna și ingredientele uscate, în ploaie. Frămânți până se leagă, apoi aluatul obținut îl împarți în două bucăți și le dai la congelator 30 de minute. Mixezi brânza, bine scursă, cu gălbenușurile, amidonul și cu îndulcitorul. Bați spumă albușurile, le încorporezi în amestec și omogenizezi. Tapetezi o tavă, razi o bucată de aluat pe fundul ei, o nivelezi și torni umplutura. Răzuiești peste ea restul de aluat și o dai la cuptorul încins 40-50 de minute. O lași la răcit. Pentru glazură, așezi pe foc frișca până când se încălzește. Adaugi în ea ciocolata ruptă și amesteci până când se topește, apoi o torni peste prăjitură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net