Desertul delicios pe care regina Elisabeta îl consuma, an de an, la masa de Crăciun. Se prepară rapid și este cu adevărat răsfăț pentru papilele gustative

Ultima actualizare:

Perioada sărbătorilor de Crăciun este un prilej pentru oamenii din întreaga lume de a pune pe masă preparate tradiționale locului din care provin. Dacă la români produsele din carne de porc primează, iar la desert sunt nelipsiți cozonaci, în casele britanicilor tronează o budincă ce se poate prepara simplu și rapid în propria bucătărie. Acest desert era preferat de regina Elisabtea a II-a

Masă de Crăciun / foto: Pixabay
Masă de Crăciun / foto: Pixabay

Această budincă „regală” reprezintă o adevărată delicatesă. Prepararea ei începe cu 5 duminici înainte de Crăciun, când cele 13 ingrediente care sunt un simbol al lui Iisus Hristos şi al celor 12 apostoli ai săi sunt amestecate și preparatul este lăsat la rece până în ziua Crăciunului. 

Ingredientele de care ai nevoie 

- 250 gr stafide din struguri

- 250 gr stafide de Corint (obţinute din struguri cu bobul foarte mic)

- 185 gr stafide sultanine (obţinute din struguri albi, cu bob oval şi fără sâmburi)

- 150 gr amestec coji de fructe (piersici, mere etc)

- 250 gr grăsime animală sau vegetală

- 250 gr pesmet

- 90 gr făină

- 12 gr condimente, după preferinţe

- 2 ouă întregi

- 180 gr zahăr brun

- 275 ml bere

- 40 ml rom rosu

- 40 ml brandy

Mod de preparare

Într-un bol de sticlă se pun ingredientele solide, peste care se adaugă ouăle bătute și ingredientele lichide. Se amestecă până când rezultă o compoziție omogenă. 

Separat, bolurile de budincă se ung cu grăsime și se toarnă amestecul în ele, apoi presăm bine pentru a nu exista goluri de aer. 

Peste boluri se pune o hârtie de copt, apoi se acoperă cu folie de muselină sau folie alimentară. Se pun într-o oală în care se adaugă apă fierbtine cât să le acopere în proporție de 3/4, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la foc timp de 6 ore, timp în care se mai poate umple cu apă. 

După ce a trecut timpul indicat se lasă vasele la răcit apoi se acoperă și se lasă la păstrat într-un loc uscat, răcoros și întunecat până când vine Crăciunul, conform fooodstory.protv.ro



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop octombrie jpg
horoscop decembrie logo jpg
numerology 2026 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net