Prăjitură cu piersici, fără coacere – Sorina Niţă

Ingrediente pentru blatul de biscuiţi:
200 g biscuiţi populari
60 g unt
80 ml suc din compot de piersici(8 linguri)
Ingrediente pentru cremă:
150 g almette cu smântână (sau orice altă crema de brânză)
500 g iaurt
150 g piersici din compot
150 g zahăr pudra
200 ml frişcă lichidă
2 plicuri gelatină granule
esenţă de vanilie
Pentru decor:
250 g piersici din compot
Pregătirea blatului de biscuiţi:
Biscuiţii se fărâmă cu mâna (se poate utiliza robotul de bucătărie). Într-un vas se fierbe untul împreună cu 80 ml suc din compotul de piersici. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă biscuiţii fărâmaţi în compoziţia fierbinte. Se amestecă bine până la umezirea uniformă a acestora. Biscuiţii astfel obţinuţi se pun într-o formă cu pereţi detasabili şi se nivelează cu ajutorul unei linguri. Blatul de biscuiţi se pune în frigider la răcit, până la pregătirea cremei. Se taie cubuleţe 150 g piersici din compot şi se lasă la scurs. Când scoatem blatul de la frigider, putem tăia felii de piersici şi le putem aşeza în poziţie verticală, sprijiniţi de formă detaşabilă.
Pregătirea cremei:
Gelatina o hidratăm în 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fără a o da în clocot.
Crema de brânză cu smântână o amestecăm cu zahărul pudra, adăugăm apoi esenţă de vanilie, 500 g iaurt (se poate adaugă iaurt de piersici), piersicile din compot tăiate mărunt , gelatină topită şi frişcă bătută spumă.
Crema astfel obţinută se toarnă peste blatul din biscuiţi.
Pregătirea decorului:
250 g piersici din compot se taie felii şi se ornează prăjitura după imaginaţia fiecăruia. După preparare, prăjitura se dă la frigider timp de 5 ore. Peste fructe se poate adaugă şi gelatină sau jeleu.