Reţete de la cititori: Cotlet de porc împănat cu măr
Monica Marton ne-a pregătit cotlet de porc împănat cu măr.
Ingrediente necesare pentru 4 portii Cotlet de porc împănat cu măr:
1 bucată cotlet de porc - 1kg
1 măr tăiat feliii sau 5-6 prune uscate – fără sâmburi
1 morcov
2 linguri de muştar boabe sau pastă
1 linguriţă de cimbru măcinat
2 linguri de ulei de măsline
Un praf de ardei iute
Un praf de piper
Sare
Tăiaţi felii cotletul dar nu până la baza lui, aveţi grijă ca acesta sa rămână nefeliat în partea de jos pentru o mai bună manipulare a preparatului. Spălaţi şi curăţaţi mărul, il tăiaţi felii pe care le introduceţi printre feliile de cotlet, adăugaţi sare, piper, ardei iute măcinat, cimbru. Puneţi preparatul într-un vas de yena, aşezaţi lângă el un un morcov şi îl puneţi în cuptorul incins la 200 de grade timp de o oră. Primele 30 de minute acoperiti preparatul cu capac sau folie, apoi o luaţi jos şi lăsaţi cotletul să se rumenească.
Dacă aveţi timp, puteţi face o marinată din ingredientele pentru sos la care adăugaţi un pahar de vin roşu si să tineţi cotletul in ea, la frigider, până a doua zi.
Preparaţi sosul din amestecul compus din 2 linguri de muştar boabe sau pasta, 1 linguriţă de cimbru măcinat, 2 linguri de ulei de măsline, adăugaţi un praf de ardei iute, un praf de piper si sare.
Când este gata, scoateţi cotletul din cuptor şi aşezaţi peste el sosul de muştar.
Poftă bună!