Salată decorată - Aneta Frunză
Pentru asta avem nevoie de câteva conuri. Le-am făcut din carton de la cutiile de bomboane. Am tăiat cartonul în pătrate, am răsucit, am capsat şi apoi am şi lipit cu scoci. Ca să nu se ardă în cuptor, le-am acoperit cu staniol. Conurile nu trebuie să fie prea mari, înălţime 12 cm, iar circumferinţa bazei 5 cm.
Ingrediente:
un pachet de aluat foietaj, o salată la alegere, o legătură de mărar, colorant roşu şi galben, pentru a obţine o culoare cât mai apropiată de a morcovului, eu am folosit suc de sfeclă roşie şi colorant galben.
Mod de lucru:
Aluatul îl întindem într-o foaie mai subţire, pe care o împărţim în fâşii, late cam de 1,5-2 cm.Fiecare fâşie de aluat, o răsucim şi o înfăşurăm pe conul de carton, uns cu ulei, de la vârf, către bază. Când le-am terminat, le punem într-o tavă, în picioare şi punem la cuptorul de dinainte încins circa 20 de minute. Nu trebuiă să le rumenim prea tare. Cât au stat la cuptor am dat prin răzătoare sfecla roşie fiartă şi am stors sucul printr-o strecurătoare.În sucul rezultat, am adăugat colorant galben, până am obţinut un oranj. Când conurile au fost gata, le-am lăsat să se răcească şi apoi cu pensula le-am colorat. Le-am lăsat să se usuce şi apoi cu uşoară răsucire am tras forma afară.Umplem conul de aluat cu o salată la alegere şi în vârf punem câteva ramuri de mărar, ce vor reprezenta frunzele morcovului.