8 alimente care scad colesterolul
Ultima actualizare:
Schimbarea modului de viaţă şi mai ales a dietei este baza pentru a ajunge la valori normale ale colesterolului. Iată opt alimente care scad colesterolul.
- Se recomandă de cel puţin trei ori pe săptămână cereale integrale. Porumbul este cel mai indicat.
- Laptele şi brânza de soia sunt foarte hrănitoare, dar ajută foarte mult şi la scăderea colesterolului. În China, majoritatea gospodinelor pun zilnic pe masă produse din soia, obicei foarte sănătos.
- Mâncaţi peşte. Cu cât este mai gras (somon) cu atât este mai bun pentru combaterea efectelor colesterolului.
- Dintre fructe, se spune că mărul este cel mai bun şi la îndemână.
- Nu ocoliţi ceapa. Tăiată fideluţă, se căleşte în puţin ulei de măsline cu ardei gras roşu, verde şi galben şi se serveşte alături de orez simplu.
- Usturoiul este foarte bun pentru scăderea colesterolului. Aici se foloseşte în cele mai multe dintre felurile de mâncare, dar şi consumat murat. Se ia usuroi proaspăt şi se pune la murat în oţet şi puţin zahăr.
- Ciupercile maro, uscate sunt eficiente. Se pun la muiat în apă clocotită, apoi se spală bine şi se taie fideluţă. Se vor căli sau înăbuşi în puţin ulei de măsline sau de soia cu puţină ceapă tocată şi ghimbir tăiat foarte fin (se va adăuga puţină apă caldă), iar când sunt gata se adaugă ceapă şi usturoi. Se serveşte cu orez simplu şi cu o salată de castraveţi.
- S-a descoperit că vinetele conţin vitamina P şi vitamina C, care, împreună, ajută la scăderea colesterolului.