Mierea de Manuca este un tonic excepțional pentru organism
Dintre toate tipurile de miere care există pe mapamond, cea produsă de albinele care culeg nectarul florilor din arborele de Manuka (un arbore care creşte în Noua Zeelandă şi în sudul Australiei), este considerată de apiterapeuţi drept un miracol al naturii
Această miere este un tonic excepțional pentru organism, deoarece are cel mai ridicat conţinut de antioxidanţi.
Aceste substanțe combat efectele de îmbătrânire cauzate de radicalii liberi. Mai mult, o dietă care conţine acest sortiment de miere ajută la regenerarea celulelor pielii şi la producerea de colagen. În plus, venerabilul sortiment de miere are cele mai multe proprietăţi antibacteriene. De aceea mierea de Manuka, spre deosebire de antibioticele de sinteză, care au efecte secundare, este singurul tip de miere din lume care poate să distrugă cele mai puternice microorganisme bacteriene şi fungice. Printre acestea se numără Helicobacter Pylori, o bacterie care infectează şi inflamează mucoasa gastrică şi duodenul, vinovată de producerea ulcerelor, E.coli, numită şi „bacteria colonului iritabil” sau stafilococul auriu, extrem de periculos.
Opiniile specialiștilor din Noua Zeelandă
O echipă de specialişti de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă, condusă de dr. Peter Molan, studiază de mai bine de 20 de ani beneficiile acestui sortiment de miere asupra calităţii vieţii şi a clasificat-o în funcţie de puterea ei terapeutică. În acest sens, doctoral Peter Molan a creat un sistem de evaluare numit UMF (Unique Manuka Factor) şi a precizat că, pentru ameliorarea problemelor de sănătate, mierea trebuie să aibă un UMF de cel puţin 10 +, iar pentru combaterea proceselor de îmbătrânire se poate folosi Miere de Manuka UMF 15 +, UMF 18 + şi UMF 20 +.
Modul de administrare
Specialiștii din Noua Zeelandă ne recomandă cum să administrăm Mierea de Manuca: ”Dacă răceşti uşor sau dacă te confrunţi cu probleme ale sistemului digestiv: gastrite, ulcer duodenal, indigestii, gastro-esofagite de reflux, prima linguriţă de miere trebuie s-o consumi dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun. După acest răsfăţ dulce, poţi să mănânci cereale cu lapte sau cu iaurt şi fructe. În timpul zilei, poţi să mai consumi câte două linguriţe înaintea meselor principale. Seara poţi să adaugi una-două linguriţe la o budincă sau în porţia de cereale sau de kefir. Dacă urmezi o astfel de dietă, cel puţin o lună, starea ta de sănătate se îmbunătăţeşte simţitor şi sistemul tău imunitar se întăreşte considerabil.!”