Remedii simple ca să scapi de bătăturile dureroase

Ultima actualizare:

Bătăturile nu sunt altceva decât nişte acumulări de piele îngroşată care, uneori, devin dureroase. Nu e cazul să apelezi la chirurg pentru a scăpa de aceste mici neplăceri, ci mai bine află câteva trucuri foarte ieftine şi la îndemâna oricui. Ai nevoie doar de multă răbdare şi perseverenţă.

De ce apar?

Bătăturile nu sunt cauzate numai de pantofi, ci şi de alţi factori, cum sunt: şosetele cu mult elastic, lycra, sintetic etc, mersul pe suprafeţe dure, pielea sensibilă pe talpa piciorului. De asemenea, persoanele care au picioarele plate fac mai repede bătături. Specialiştii atrag atenţia ca diabeticii şi persoanele cu afecţiuni circulatorii să nu ignore niciodată apariţia unei bătături. 

De câte feluri sunt?

Bătăturile sunt de 2 tipuri: tari şi moi. Bătăturile tari, de obicei, se formează în vârful degetelor sau pe suprafaţa exterioară a degetelor, unde pielea se freacă de încălţăminte. Însă, uneori, bătătura se formează chiar în talpă, provocând durere la păşire. Bătăturile moi sunt umede şi elastice şi se formează între degete, când osul unui deget declanşează presiune asupra osului de la degetul vecin. Ambele tipuri de bătături au formă de con, cu vârful în interiorul piciorului (ceea ce se vede este baza conului). Atunci când încălţăminea sau un alt deget apasă bătătura, aceasta poate deveni sensibilă sub ţesut şi dureroasă. 

Remedii naturiste

  • Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bătăturile e bicarbonatul de sodiu stins în apă. Acesta desface pielea moartă şi ajută la vindecarea bătăturii. Adaugă 3 linguri cu bicarbonat într-un lighean cu apă şi înmoaie picioarele. De asemenea, poţi masa bătăturile cu pastă formată din 3 părţi bicarbonat şi o parte apă. 
  • Înmoaie picioarele în ceai de muşeţel diluat. Acesta ajută la calmare şi temporar va schimba PH-ul pielii, ducând la uscarea bătăturii. Ceaiul îţi va păta piciorul, dar poate fi uşor îndepărtat cu săpun şi apă. 
  • Înmoaie o bucată de vată în oţet şi tapetează-ţi bătăturile. Apoi, lasă vata pe bătătură, peste noapte. Dimineaţa, freacă zona cu o piatră ponce. 
  • Pudra sau piatra ponce sunt folosite pentru curăţarea pielii, ajutând astfel şi la îndepărtarea ”pielii moarte”. După ce ţi-ai înmuiat piciorul în apă caldă timp de 20 de minute, foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta bătăturile. 
  • Bătăturile tari sunt de cele mai multe ori dureroase. Dacă descoperi că ai una de acest fel, aplică gheaţă pe suprafaţa respectivă, deoarece va reduce umflătura şi va ameliora durerea. 
  • Formează o pastă dintr-o lingură cu suc de lămâie şi 5-6 tablete de aspirină pisate. Aplică pasta direct pe bătătură şi înfăşoară piciorul într-o pungă de plastic. Ţine-l aşa timp de 10 minute, după care trebuie să îndepărtezi batătura cu ajutorul unei pietre ponce, conform www.eva.ro. 
  • Mai multe seri la rând, masează bătăturile, timp de 15-20 de minute, cu ulei de ricin. Pune apoi, în picioare, şosete de bumbac şi stai aşa până dimineaţa, ca să dai timp uleiului să acţioneze.  
  • Rostopasca varsă, la rupere, un lichid galben-închis, care este ideal în tratarea bătăturilor. Unge bătătura cu acest lichid de câteva ori pe săptămână, timp de 14 zile, şi bătătura se usucă şi cade.
Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net