Știți că hrana este un protector important pentru acuitatea vizuală?

Ultima actualizare:

    Consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în  Omega 3), protejează ochiiFoto: pixabay.com
Consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în Omega 3), protejează ochiiFoto: pixabay.com

Cercetările realizate de oamenii de știință britanici precizează că hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor și îmbunătăţește acuitatea vizuală. Consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în Omega 3), protejează ochii de factorii externi care-i obosesc şi-i agresează și micşorează riscul degenerării acuităţii vizuale, spun specialiştii.

Oamenii de  ştiinţă britanici au ajuns la această concluzie monitorizând obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul, care prezintă concluziile specialiştilor referitoare la rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii, a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, susțin specialiștii, dacă dieta cu peşte gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există şansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%.           

Antioxidanții reduc riscul de degenerare maculară și cataractă

Referindu-se la hrana benefică pentru sănătatea ochilor, la antioxidanţi, în special la luteină şi la  Vitamina B6, aceste substanțe  reduc riscul de degenerare maculară şi de cataractă, susţine Jennifer K. Nelson, profesor de nutriţie la Mayo School of Health Sciences în Rochester din SUA.

Fructele și legumele sunt alimente prietenoase pentru ochi

Totodată, din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte şi fructele şi legumele, surse excelente de Vitamina C şi E, în special legumele verzi, cum ar fi spanacul, care conţine şi un bonus constând în luteină, susţine profesorul Jennifer K. Nelson.

Carbohidrații rafinați  și apariția degenerării maculare

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că o cantitate prea mare de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi orezul alb, pâinea albă sau pastele cresc riscul apariţiei degenerării maculare. Aceste alimente au şi un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că sunt transformate repede în glucoză sau în zahăr în sânge. De aceea, specialiştii ne recomandă  să alegem pâinea şi pastele din cereale integrale, iar orezul să fie brun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensionare iDqv8 webp
index webp
62480480 jpg
calendar png
bancomat jpeg
ciolacu coalitie jpg
test auto png
avion ajerbaidjean jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net