10 sfaturi să îţi păstrezi casa curată tot anul

Ultima actualizare:

Experţii americani de la revista pentru menaj interior „Healthy House” au analizat peste 100.000 de gospodării. La finalul studiului, specialiştii au descoperit cele 10 gesturi simple care ne ajută să ne păstrăm casele curate tot anul şi să nu ne mai rupem şalele robotind non-stop.

Faceţi patul dimineaţa. Un pat nefăcut în dormitor dă senzaţia de dezordine. Schimbaţi săptămânal cuvertura plăpumii şi aerisiţi de două ori pe zi: dimineaţa şi seara.

Spălaţi vasele dimineţa. Spălatul vaselor nu vă ia mai mult de 5-10 minute dacă faceţi acest lucru zilnic, de dimineaţă. Este ideal să faceţi asta imediat după ce beţi cafeaua.

Strângeţi după fiecare masă. Nu lăsaţi vesela murdară pe mese şi nici ambalajul pungilor pe canapea. În felul acesta menţineţi o ordine exemplară în întreaga casă.

Spălaţi rufele regulat. Rufele trebuie spălate după-amiaza, când veniţi de la serviciu. La o familie de 3-4 persoane, rufele se spală la interval de una-două zile. 

Ştergeţi chiuveta şi rafturile. Folosiţi peria de WC după fiecare utilizare, ştergeţi cada şi duşul, curăţaţi chiuveta şi ştergeţi uscătorul de veselă zilnic. 

Sortaţi gunoiul. Aruncaţi în trei pungi separate gunoiul menajer, plasticul şi hârtia pentru a face economie de energie atunci când trebuie să îl aruncaţi. 

Ştergeţi podelele. După cină, când familia se strânge în sufragerie, la televizor este esenţial să ştergeţi podelele timp de cinci minute. Dacă o faceţi zilnic, casa rămâne curată.

Ordine în dezordine. Băgaţi rufele la spălat înainte de culcare, şergeţi masa din bucătărie şi luaţi bijuteriile de pe rafturile din baie şi şosetele de pe hol.

Covoarele la control. Aspiratorul trebuie instalat pe hol pentru a vă aminti să îl folosiţi pe covoare înainte de a merge la televizor seara.

Bucătăria, treabă de familie. În fiecare seară, fiecare membru al familiei trebuie să aibă o sarcină în menţinerea ordinii: unul strânge, altul şterge, altul aruncă etc.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net