15 paşi pentru un machiaj de seară impecabil

simeon stalpnicul png

Cum să-ţi acoperi imperfecţiunile, în ce ordine se aplică toate cosmeticele, ce e recomandat pentru un machiaj de seară şi cum să-l faci să reziste o noapte întreagă? Urmează paşii de mai jos şi vei arăta impecabil.

Nu doar rochia, pantofii şi accesoriile trebuie alese din timp, pentru petrecerea de Sărbători. Şi pielea feţei trebuie pregătită cu cel puţin o săptămână înainte.

Cristina Tomescu, reprezentanta salonului Thea Bio Bellezza din Bucureşti (www.biobellezza.ro), recomandă un tratament cosmetic cu expunere la aburi şi o exfoliere. În casă, aceasta se face cu miere zaharisită sau cu sare de mare fină, amestecată cu ulei de măsline. Masaţi pielea uşor, circular.

După exfoliere, aplicaţi o mască hidratantă şi calmantă (ingrediente: miere, argilă, gălbenuş sau albuş de ou, în funcţie de tipul de ten).

Dacă tocmai în ziua evenimentului ţi-a ieşit un coş, nu e indicat să-l storci, pentru că rişti să se infecteze şi mai tare.

„Aplică miere cu scorţişoară, care îl usucă, iar noaptea, tinctură de propolis, care usucă şi dezinfectează", spune Cristina Tomescu.

Dacă ai pungi sub ochi, le poţi reduce aplicând comprese cu ceai de albăstrele, felii de castravete sau de cartof.

 Înainte de a începe procesul de machiere, e indicată o demachiere, apoi aplicarea unei loţiuni tonice, apoi a unei creme hidratante, nu foarte grase.

Aplică o bază de machiaj, care va face fondul de ten să reziste.

simeon stalpnicul png

Aplică fondul de ten pe toată faţa, inclusiv pe pleoape, buze, gât şi decolteu.

Acoperă coşurile şi petele cu un fond de ten verde (această nuanţă o „taie" pe cea de roşu), apoi aplică un creion corector.

Foloseşte întâi fardul pentru ochi, apoi tuşul sau creionul dermatograf. Dacă acesta din urmă e pus peste fard, nu se va întinde.

Aplică anticearcăn, dacă este cazul. Nuanţa indicată e cea de orange, care o „taie" pe cea de albastru.

Pentru efectul de mărire a ochilor, se aplică un dermatograf alb în interiorul pleoapei inferioare şi o nuanţă închisă dedesubt.

 Se aplică rimelul. Pentru a evita lipirea genelor, reprezentanta Thea Bio Bellezza recomandă să întinzi colţul exterior al pleoapei, trăgând uşor cu degetul.

Se aplică fardul de obraz. Foloseşte o nuanţă mai închisă sub pomeţi şi o nuanţă vie, deasupra celei închise, de la jumătatea pomeţilor spre tâmple.

Se aplică pe buze un creion pentru contur, în aceeaşi nuanţă cu rujul. Apoi te poţi ruja, iar pentru omogenizare se foloseşte o pensulă.

simeon stalpnicul png

Într-un machiaj, se accentuează fie ochii, fie buzele.

Merisoreanu si Ionela Prodan
traian basescu 0 jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle png
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Elvira Deatcu Andreea Esca
cană de ceai
protest profesori Budapesta foto AFP jpg
Chefi la cutite ouă de emu Foto Anten 1 jpg
image
image
image
image
cub razboi ucraina 1 mic gif
traian basescu 0 jpeg
cană de ceai
Crăciunul pe plajă
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Prințul Harry și Meghan Markle png