150 de corpuri extrase din puţuri după confruntările interreligioase în Nigeria

24 ianuarie 2010

Niciun bilanţ oficial al luptelor în regiunea Jos nu a fost încă publicat. Miercuri, înainte de descoperirea celor 150 de corpuri, surse religioase şi din forţele de securitate informaseră despre existenţa a 288 de morţi. Dar întrucât 60 de persoane sunt dispărute în continuare, primarul satului presupune că în puţuri se mai află şi alte cadavre. Acestea nu pot fi scoase afară din cauza stării lor avansate de putrefacţie, astfel încât primăria a hotărât să acopere puţurile cu nisip.

La rândul său, Comitetul internaţional al Crucii Roşii /CICR/ estimase joi că cel puţin 160 de persoane fuseseră ucise în Jos şi 18.000 de persoane şi-au abandonat casele, fugind din zonă pentru a-şi salva viaţa.

Organizaţia Human Right Watch a declarat sâmbătă seara că cel puţin 364 de musulmani au murit în aceste confruntări, după o numărare efectuată pe lângă responsabili musulmani din Jos.

Luptele izbucniseră duminica trecută în Jos, aparent din cauza unui diferend funciar între doi proprietari, unul creştin şi altul musulman. Disputa s-a extins rapid la comunităţile vecine.

Apoi, grupuri de bărbaţi înarmaţi - presupuşi creştini - au atacat marţi dimineaţa populaţia majoritar musulmană din Kuru Karama. După ce au încercuit localitatea, ei i-au atacat pe localnicii musulmani, omorându-i în timp ce aceştia încercau să se ascundă în case şi în moschei. Aproximativ 18.000 de persoane s-au refugiat în cazărmi militare, biserici, moschei după ce au scăpat din confruntările din Jos, a indicat CICR, citând mărturii locale.

Întăriri militare au fost trimise marţi seara în regiune, iar forţele de securitate au fost întărite în mai multe oraşe din nord /Kano, Kaduna, Maiduguri/. Potrivit Agerpres, vicepreşedintele Goodluck Jonathan a promis că guvernul îi va urmări pe autorii violenţelor.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 telefon png png
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg
examen bac jpeg