17 marinari, la un pas de moarte

Ultima actualizare:
1
1

Misiune grea, ieri, pentru cea mai mare navă de salvare românească, remorcherul Hercules. Acesta a încercat timp de câteva ore să evite un dezastru naval şi să repună un cargou turcesc pe linia de plutire, însă nu a reuşit.

Vasul „Medy" sub pavilion turcesc, încărcat cu 3.247 de tone de fier vechi a luat apă la bord, ieri, în jurul orei 4.30.

Vasul plecase din portul Constanţa şi se îndrepta spre Turcia, dar după o oră şi jumătate, s-a înclinat la 20 de grade.

După alte şase ore, nava era înclinată la 40 de grade. „Echipajul format din 17 marinari a fost luat de pe navă la ora 5.45 cu ajutorul vasului GSP Orion. Am stat toată ziua în apropierea vasului, aflat la patru mile de Cap Tuzla, pentru a-l redresa, dar nu s-a mai putut face nimic", a spus Vicenţiu Tomiţă, comandantul remorcherului Hercules.

VEZI AICI GALERIE FOTO


    1
1

La ora 12.51, nava s-a scufundat. Până ieri seara nu erau cunoscute motivele naufragiului, însă sunt luate în calcul două variante: condiţiile meteorologice nefavorabile sau încărcarea greşită a navei.

Autorităţile portuare au demarat o anchetă pentru a afla motivul pentru care s-a înclinat vasul. Armatorul navei a fost anunţat de incident.

Acesta are obligaţia ca în zilele următoare să aducă la suprafaţă vasul şi să-l repună în starea de plutire, dacă operaţiunile autorităţilor portuare constănţene eşuează.

Pericol de poluare

De acum încolo, autorităţile portuare constănţene au grijă ca marea să nu se polueze. „Continuăm procedurile cu remorcherele Hercules şi Rubin pentru că există pericolul de scurgeri de hidrocarburi", a spus Vicenţiu Tomescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net