20 de milioane $ să fie primul turist în spaţiu

Ultima actualizare:

    În 2001,  miliardarul  californian  Dennis Tito  îşi vede visul  împlinit
În 2001, miliardarul californian Dennis Tito îşi vede visul împlinit

Nu rata, începând de luni, surprizele de la Click! Îţi facem cadou, luni, marţi, miercuri şi joi câte un roman de-al lui Jules Verne. Cărţile scriitorului francez au inspirat aventuri extradordinare.

Dennis Tito, acum în vârstă de 71 de ani, a recunoscut că întreaga copilărie şi-a petrecut-o citind „De la Pământ la Lună" (1865) şi „În jurul Lunii" (1870), ale lui Jules Verne.

simeon stalpnicul png

Visa să ajungă în spaţiu exact ca personajul său îndrăgit, Michel Ardan, care se plasează pe orbita Lunii la bordul unei ghiulele.

În 2001, Tito îşi vede visul cu ochii, contra sumei de 20 de milioane de dolari. „A fost un vis de opt zile", aşa le-a descris prietenilor miliardarul californian Dennis Tito excursia sa în spaţiu.

A aşteptat-o 40 de ani. A intrat în programul NASA, însă nu s-a calificat pentru a deveni astronaut. S-a pensionat şi a intrat în afaceri.

În scurt timp, a devenit milionar din vânzarea de proprietăţi imobiliare. Când a auzit că Agenţia Spaţială Rusă lansează un program experimental de călătorii în spaţiu, a zis că L-a apucat pe Dumnezeu de picior.

În aprilie 2001, Tito, atunci în vârstă de 60 de ani decolează la bordul unei rachete Soyuz TMA-32.

Ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională unde stă opt zile. Când revine, află că afacerile lui merg prost şi se desparte de soţie.

Uite ce romane ţi-am pregătit

20.000 de leghe sub măriInsula misterioasă vol. 1 şi 2Steaua suduluiCăpitanul HatterasŞcoala Robinsonilor. Raza verdeDoctorul OxDoi ani de vacanţăUn bilet de loterie. Farul de la capătul lumiiUimitoarea aventură a misiunii BarsacCele 500 milioane ale begumei. Şarpele de mareVulcanul de aurO călătorie spre centrul pământuluiDe la pământ la lunăUimitoarele peripeţii ale jupânului AntiferInsula cu eliceBurse de călătorieCasa cu aburiIndiile negre. Goana după meteorOcolul pământului în 80 de zileCinci săptămâni în balonMinunatul OrinocoCastelul din Carpaţi. Întâmplări neobişnuiteŢinutul blănurilor vol. 1 şi 2Căpitan la cincisprezece ani800 leghe pe AmazonCopiii căpitanului Grant vol. 1 şi 2Testamentul unui excentricRobur cuceritorul. Stăpânul lumiiClovis Dardentor. Secretul lui Wilhelm StoritzAgenţia ThompsonHector ServadacUn oraş plutitor. Invazia măriiPilotul de pe DunăreSatul aerian, spărgătorii blocadeiPrichindelCésar CascabelClaudius Bombarnac. Kéraban încăpăţânatul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net