22 de ani închisoare pentru asistenta maternală ucigaşă din Bistriţa

Ultima actualizare:

Magistraţii au hotărât schimbarea încadrării faptei din omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului în omor deosebit de grav.

Judecătorii au mai decis marţi ca asistenta maternală ucigaşă să achite către Maria Sunita Rostaş, mama victimei, suma de 15.000 lei, reprezentând daune materiale şi suma de o sută de mii de lei reprezentând daune morale. La această sentinţă condamnata poate face apel în termen de zece zile.

Asistenta maternală Marcela Făgăraşan a fost arestată preventiv în data de 21 august 2008, fiind acuzată iniţial de omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, medicii legişti au descoperit la autopsierea cadavrului lui Lucian Rostaş, aflat în plasament la inculpată, că băiatul avea în sânge o alcoolemie de unu la mie. Lucian, care se afla în grija Lucreţiei Făgăraşan de la 1 martie 2007, a murit în data de 20 august 2008, după ce a fost bătut, lovit cu capul de cadă şi obligat să înghită alimente, ceea ce a dus la asfixierea sa.

Asistenta maternală a încercat să-şi ascundă crima, spunând echipajului de la Ambulanţă pe care l-a chemat abia a doua zi după faptă că Lucian căzuse de pe bicicletă.

În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că Lucian fusese maltratat constant în ultimele luni de viaţă, prezentând urme de arsuri cu ţigara, leziuni produse cu pumnul sau palma, lovire cu foarfeca, zgâriere cu unghiile, toate aceste răni fiind neglijate şi suprainfectate.

De asemenea, s-a constatat că băiatului îi fuseseră detaşate parţial anumite părţi anatomice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net