24 de morţi în urma unui atac în Pakistan. Talibanii au revendicat atentatul

Ultima actualizare:

    Atacul a fost revendicat de talibanii pakistanezi (foto: Afp)
Atacul a fost revendicat de talibanii pakistanezi (foto: Afp)

Bărbaţi înarmaţi au atacat, duminică seara, aeroportul de la Karachi, capitala economică a Pakistanului, provocând moartea a 24 de persoane şi antrenând anularea tuturor zborurilor, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei. Focurile de armă s-au reluat, luni dimineaţa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de securitate locale. Talibanii pakistanezi au revendicat atacul.

Rebelii talibani pakistanezi au revendicat oficial, luni, atacul în desfăşurare împotriva aeroportului din Karachi (sud), cel mai mare oraş din ţară, soldat deja cu 24 de morţi, între care şi zece atacatori, potrivit autorităţilor locale.

Asaltul a fost revendicat pe lângă AFP de Shahidullah Shahid, purtătorul de cuvânt al Mişcării talibanilor din Pakistan (TTP), care desfăşoară din 2007 o gherilă sângeroasă împotriva Guvernului din Islamabad.

"Am demarat un atac împotriva aeroportului din Karachi pentru a răzbuna moartea lui Hakimullah Mehsud", fostul lider al TTP, a adăugat el.

Hakimullah Mehsud a fost ucis în noiembrie în raidul unui avion fără pilot american în zonele tribale din nord-vestul ţării, un bastion al TTP.

Atacul de la Karachi, lansat duminică seara, are loc în timp ce recentele negocieri de pace între Guvern şi TTP au eşuat.

Revendicând atacul, Shahid a denunţat aceste oferte de dialog ale Guvernului drept un artificiu care nu este decât un "instrument de război" suplimentar utilizat de autorităţi pentru a lupta împotriva TTP.

Armata a anunţat luni dimineaţa că a preluat controlul asupra principalului aeroport din ţară şi a afirmat că a pus astfel capăt unuia dintre cele mai temerare atacuri împotriva celui mai mare oraş pakistanez.

Dar tirurile s-au reluat în jurul orei locale 08.30 (06.30 ora României), determinând forţele paramilitare şi comandourile de elită mobilizate la faţa locului să reia confruntările cu rebelii, a constatat un jurnalist al AFP.

"Am relansat operaţiunea trimiţând trupe suplimentare", a declarat Sibtain Rizvi, purtătorul de cuvânt al forţei paramilitare Rangers, adăugând că un poliţist a fost rănit în aceste noi confruntări.

Atacuri coordonate de acest tip au fost revendicate în trecut de talibani, care desfăşoară o gherilă împotriva Guvernului din 2007, în care au murit mii de persoane.

Această lovitură de forţă a rebelilor subliniază noile probleme ale ţării în materie de securitate, inclusiv zonele sale vitale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net