30.000 de britanici protestează împotriva angajamentului în Afganistan

"Acest război a fost lansat sub pretexte false, cu finanţare şi echipament insuficiente" , a declarat Graham Knight, al cărui fiu a fost ucis în Afganistan, remiţând petiţia biroului premierului britanic Gordon Brown.

Invitând la retragerea celor 10.000 de soldaţi britanici staţionaţi în Afganistan, petiţia a fost parafată de 25.000-30.000 de persoane, potrivit coaliţiei Stop The War /Opriţi războiul/, aflată la originea campaniei.

"Acest război este o farsă. Este imoral şi nedrept", susţine şi alt petiţionar, Joan Humphries, al cărui nepot a decedat în Afganistan.

Petiţia a fost predată în momentul în care era anunţată moartea unui nou soldat, ridicând la 104 numărul militarilor britanici ucişi în Afganistan în 2009 şi la 241 numărul celor căzuţi de la declanşarea în 2001 a ofensivei occidentale pentru a-i alunga pe talibani de la putere.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în noiembrie, 71 % dintre britanici sunt favorabili unei retrageri rapide a trupelor.

Guvernul londonez a confirmat recent trimiterea la începutul lunii decembrie a 500 de soldaţi suplimentari, ridicând efectivul contingentului său la 9.500 de militari, peste 10.000, incluzând şi forţele speciale, notează Agerpres.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
narcisa suciu si Daria jpg
cub valentina pelinel png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
maxresdefault jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg