4 motive să-ţi verifici lunar facturile

Alţii, în schimb, cred că e o pierdere de vreme şi aruncă facturile la gramadă într-o cutie, asta dacă fac măcar atât. Ce nu stiu cei din urma este că puţinele minute de care este nevoie pentru verificarea lunară a facturilor te pot scuti de multă bătaie de cap. Iată de ce:

Greseli de facturare

Din când în când se întâmplă să te trezeşti pe factură cu cheltuieli adăugate din greşealş, fără rea intenţie. Dacă îţi verifici hârtiile, le vei putea descoperi la timp şi vei putea anunţa compania care a emis factura, pentru a o corecta.

Promotii si modificari de facturare

Din cand în când, companiile anunţă promoţii prin intermediul facturilor. Uneori eşti anunţat că poţi beneficia de oferte gratis sau de reduceri de preţ, aşa că e bine să arunci un ochi pe hârtiile pe care le primeşti, pentru a vedea dacă poţi beneficia de aşa ceva.

De asemenea, furnizorii de servicii mai obişnuiesc şi să îşi anunţe clienţii de schimbări contractuale sau de facturare, aşa că dacă nu îţi verifici facturile, s-ar putea să nu afli de ele şi să constaţi cu uimire că facturile nu sunt aşa cum te aştepţi.

Contabilitate

Întotdeauna e bine să ştii exact ce buget ai şi ce cheltuieşti. Verificarea periodică a facturilor îţi va arăta pe ce dai banii şi te va ajuta să rămâi în limitele bugetului. Totodată o verificare amănunţită îţi va arăta cui şi cât datorezi, precum şi ce taxe trebuie plătite.

Facturi umflate fraudulos

Primul motiv pentru care ar trebui să-ţi verifici facturile sunt cheltuielile adăugate fraudulos. Se întâmplă destul de des ca unii furnizori de servicii să umfle facturile şi să-ţi adauge pe nota de plată cheltuieli pe care nu le-ai făcut.

Dacă sunt sume mari, se observă uşor, însă pentru sumele mai mici va trebui să iei facturile la mână şi să le verifici.

Totodată, se poate întâmpla ca pe nota de plata sa iti apara taxe care nu sunt adaugate incorect, dar despre care pur si simplu nu stiai ca exista. E bine sa le verifici si pe acestea si sa stii de ce au aparut pe factura.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub camelia șucu (1) png
cub Andreea Perju png
andreea marin
celine dion jpeg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
cub lensa animat gif
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg