7 mistere ale morţii şi incinerării lui Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)
Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)

Moartea lui Sergiu Nicolaescu şi apoi incinerarea acestuia au fost, parcă, un ultim film al regizorului, ţinând cont de scandalurile care s-au iscat în ultimele zile. Dorinţa maestrului, spune familia, a fost să-l incinereze. Multe voci intrigate i-au strigat „Ruşine!” soţiei acestuia, Dana, care a fost acuzată că nu l-a înmormântat creştineşte pe Nicolaescu. Mai mult, în loc să poarte haine cernite, a îmbrăcat un palton alb. Click! vă prezintă câteva dintre misterele plecării dintre noi a regizorului.

A vrut să moară?

În 18 decembrie, Sergiu Nicolaescu a căzut pe gheaţă, în curte, în timp ce se îndrepta spre garaj. Şi-a fracturat câteva coaste, care i-au atins şi plămânul. Regizorul a refuzat să meargă la spital, deşi starea lui se înrăutăţea.

"L-am rugat să vină la spital, însă a zis că vrea să petreacă Sărbătorile acasă", a declarat, după moartea maestrului, directorul medical al Spitalului Elias, conf. Dana Safta. Nicolaescu începuse să aibă dureri mari în zona abdomenului, iar timp de câteva zile n-a mâncat deloc.

"În data de 26 decembrie, când a fost adus la spital, proteinemia era 5, fapt care indică denutriţia, iar tranzitul intestinal era încetinit", a mai declarat conf. Safta.

Deşi nu i s-a făcut slujbă, a avut lângă sicriu o cruce

Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)
Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)

În ziua de 3 ianuarie, după ce maestrul se stinsese din viaţă, medicii de la Spitalul Elias au făcut declaraţii legate de evoluţia evenimentelor din ultimele zile. "Când a ajuns la spital, după investigaţii, s-a început administrarea tratamentelor pentru boala lui, care era cunoscută încă din anul 2002, respectiv diverticulită acută (inflamaţia intestinului gros).

Familia spune că şi-a dorit să fie incinerat

Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)
Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)

Durerile abdominale s-au mai diminuat, dar analizele indicau o inflamaţie. În acel moment s-a hotărât să se facă intervenţia laparoscopică. Astfel a fost descoperit "apendicele flegmonos şi peritonita de vecinătate", a explicat dr. Valentin Calu. Colegi de breaslă ai medicilor de la Elias spun că aceştia ar fi făcut mult prea târziu tomografia abdominală, cu ajutorul căreia se poate vedea clar prezenţa lichidului acumulat în abdomen din cauza peritonitei. De asemenea, aceştia spun că medicii au greşit când au ales să-l opereze laparoscopic, în locul operaţiei clasice.

De ce a fost incinerat?

În după-amiaza zilei în care Sergiu Nicoalescu a murit, soţia sa, Dana (35 de ani), a anunţat că trupul neînsufleţit al maestrului va fi incinerat, fapt care a generat un adevărat scandal. Pentru a lămuri lucrurile, sora regizorului, Iolanda Nicolaescu (86 de ani) a declarat că "aceasta a fost dorinţa" fratelui său.

"Era îngrozit că trebuie să fie înmormântat şi că o să-l mănânce viermii", a mai spus Iolanda Nicolaescu. Potrivit acesteia, astă-vară, fratele său i-a spus că i-ar plăcea ca, după incinerare, o parte din cenuşă să fie răspândită deasupra mării. În ceea ce priveşte crucea care a fost la catafalcul maestrului şi coroanele, sora acestuia a spus că vor fi duse la Centrul Cinematografic Buftea unde va fi amenajat un memorial în onoarea sa.

Regizorul a murit la Spitalul Elias


    Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)
Sergiu Nicolaescu (Fotografii: Click!)

La înhumarea regizorului, s-a spus doar o rugăciune şi nu s-a ţinut slujbă, Biserica Ortodoxă Română (BOR) motivând că "nu asigură servicii religioase în astfel de cazuri", referindu-se la incinerare. Reprezentanţii BOR au subliniat că această practică se împotriveşte credinţei ortodoxe. Şi, totuşi, în anul 2006, când a murit fiica soţilor Ceauşescu, Zoe, trupul acesteia a fost depus timp de două zile în Biserica Elefterie, iar, înainte de incinerare, i s-a făcut slujbă.

Nicolaescu a vorbit, în 2010, într-un interviu, despre un fiu nelegitim, pe care l-a avut împreună cu o tânără cu care s-a iubit în anul 1957. Aceasta, însă, a plecat în străinătate şi a născut acolo. Înainte cu o zi de incinerare, o scrisoare a presupusului fiu nelegitim a fost făcută publică de România TV. Acesta cerea stoparea incinerării maestrului pentru ca, ulterior, să poată fi recoltate probe biologice în vederea efectuării testului de paternitate. Prof. Vladimir Beliş a explicat, însă, că incinerarea poate avea loc, întrucât pentru testul ADN pot fi folosite probe fie prelevate în timpul internării regizorului în spital, fie prelevate de la sora sa, care şi-a dat deja acordul.

De ce a purtat Dana Nicolaescu palton alb?

În ziua incinerării, Dana Nicolaescu a purtat peste hainele negre un palton alb, motiv pentru care mulţi au criticat-o. Apropiaţii familiei au declarat, însă, că paltonul era al soţului ei şi că Dana l-a purtat pentru a se simţi mai aproape de acesta. De altfel, Click! a consultat un designer care să ne spună dacă, într-adevăr, paltonul este bărbătesc.

"Cred că este clar pentru toată lumea că paltonul este unul bărbătesc! Este foarte vizibil că îi este foarte, foarte mare, motiv pentru care a şi ales să îşi îndoaie mânecile! Se poate observa cu uşurinţă şi la umeri, şi în croiala din partea de jos că îi este enorm", ne-a explicat Maria Simion, fashion designer "Wonder Lolita".

Dana Nicolaescu nu a purtat însă doar paltonul soţului ei, la funeralii. Ea a avut în jurul gâtului un fular gri, despre care apropiaţii au spus că aparţinea tot marelui regizor.

În ceea ce priveşte mesajul pe care soţia sa i l-a scris lui Sergiu Nicolaescu pe coroana de trandafiri albi, "Ştii tu...ELF", se pare că ultimele trei litere înseamnă "Eternal Love Forever", adică "Dragoste eternă".

simeon stalpnicul png

"Când a ajuns la spital, nu mân-case de două zile. Proteinemia era 5, fapt care indică denutriţia".

Conf. Dana Safta,director medical Spitalul Elias

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
cub horoscop supărare png
cub horoscop iertare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg