A dat 130.000 € şpagă ca să fie şef de vamă

Ultima actualizare:
Punctele de trecere  a frontierei sunt mine  de aur pentru vameşi
Punctele de trecere a frontierei sunt mine de aur pentru vameşi

Dosarul şpăgilor de la Siret scoate la iveală afacerile fabuloase din vămile româneşti. Funcţiile în „posturi-cheie" costă sute de mii de euro. DNA face verificări cu privire la o serie de înalţi demnitari ai statului.

Milionarul clujean Liviu Florian a ajuns după gratii, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru cel puţin 29 de zile.

Conform DNA, omul de afaceri a primit, în septembrie 2009, 130.000 de euro de la inspectorul vamal Nicoleta Dobrescu, promiţându-i acesteia că va interveni pe lângă Radu Traian Mărginean, şeful Agenţiei Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în vederea numirii sale în funcţia de şef Birou Vamal Hamleu (Satu-Mare).

Femeia s-a împrumutat la diverşi oameni de afaceri şi la cămătari şi i-a dat lui Liviu Florin mita solicitată, astfel că la 23 septembrie 2009 a fost numită în funcţie prin ordin semnat de şeful ANAF Sorin Blejnar, la propunerea adjunctului său, Radu Traian Mărginean.

Şpaga de 130.000 de euro nu a asigurat decât numirea temporară în funcţie pe o perioadă de şase luni. Pentru numirea în funcţie pe perioadă nedeterminată, Liviu Florian i-ar mai fi cerut Nicoletei Dobrescu alţi 300.000 de euro.

Procurorii DNA cercetează în prezent dacă banii au ajuns de la Liviu Florian, prin Radu Mărgineanu, la persoane sus-puse de la ANAF, în condiţiile în care Radu Traian Mărginean a fost numit în funcţiile de şef al Agenţiei Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al ANAF la 23 februarie 2009 de către Sorin Blejnar, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Punctele de trecere a frontierei sunt mine de aur pentru vameşi

Liviu Florian  a primit mandat  pe 29 de zile
Liviu Florian a primit mandat pe 29 de zile

Liviu Florian a primit mandat pe 29 de zile


    Liviu Florian  a primit mandat  pe 29 de zile
Liviu Florian a primit mandat pe 29 de zile

Poliţiştii corupţi de la Vama Siret se vor liberi

Cei 55 de poliţişti şi patru vameşi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, acuzaţi de fapte de corupţie, au contestat la instanţa supremă mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Magistraţii vor analiza, astăzi, recursul primului lot, format din 15 poliţişti. În paralel, procurorii DNA vor continua să caute destinatarii unor sume colectate de vameşi din şpăgi şi date unor ofiţeri superiori din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Anchetatorii dau ca exemplu cazul şefului PTF- Siret, Aurel Anea, în prezent arestat, care a primit cu titlu de mită în 10 zile suma de 14.500 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net