A dispărut salata «Răzvan Lucescu»
Ca urmare a faptului că era considerat un client fidel al restaurantului „Trattoria del Chianti", patronii au apreciat acest lucru şi au decis să denumească o specialitate culinară după numele selecţionerului. Astfel, a luat naştere „salata de pui Răzvan Lucescu".
Supăraţi însă de faptul că antrenorul a lăsat FC Braşov pentru naţionala României, şefii restaurantului au scos din meniu acest preparat!
Răzvan frecventa localul respectiv pentru că e un fan al specialităţilor italiene. De altfel, antrenorul naţionalei este foarte atent la ceea ce consumă.
El a eliminat total carnea de porc şi preferă cel mai des pui preparat la cuptor şi carne de vită. Carnea albă de peşte şi bruschetele sunt şi ele incluse în alimentaţie, de asemenea. Dintre specialităţile bucătăriei italiene, fostul antrenor de la FC Braşov preferă salatele cu roşii, mozzarella şi şniţel de pui.
Din meniul selecţionerului nu lipsesc ciupercile, pastele, în special spaghetele, dar şi orezul cu legume sau ciuperci de pădure.
Alte feluri de mâncare pe care Lucescu le savura la restaurantul respectiv erau peştele la grătar şi fructele de mare. La capitolul băuturi, selecţionerul adoră vinul alb Pinot Grigio, vin sec din regiunea Friuli - Venezia.
Preparatele preferate ale selecţionerului
- Bruschete- Supa de pui- Salata „Napoli" - Spaghetti Alla Parma (şuncă, spanac şi smântână)- Bistecca Alla Fiorentina (antricot de vită fiorentină)- Risotto Pescatore (orez cu fructe de mare)- Pui veneţian (piept de pui)- Sturion, somon sau păstrăv la grătar- Prăjitura Tiramisu şi vin alb sec Pinot Grigio