A făcut primul ou pătrat! Ai mânca aşa ceva?

Cum ar fi ca în 2020 să ne prăjim la micul dejun un ou pătrat? După ce s-a creat oaia care e 15% om, ingineria genetică a atins apogeul. Designerul Dominic Wilcox îşi vede visul cu ochii: oul pătrat. Wilcox a explicat că a creat oul pătrat apelând la artificii genetice pentru a arăta laturile pozitive şi negative ale ingineriei genetice.

Oul pătrat prezintă avantajul că poate fi aşezat direct pe masă, când e mâncat sub formă de ou fiert moale. Pe de altă parte, nu pot fi excluse riscurile la care ne expunem mâncând un astfel de ou.

Însuşi designerul recunoaşte că nu se cunosc efectele unor astfel de ouă manipulate genetic asupra sănătăţii oamenilor. Cu toate că teoretic ingineria genetică poate produce astfel de creaţii care sfidează legile naturii, proiectul designerului britanic este departe de a fi pus în practică prea curând. Şi asta pentru că momentan efectele secundare ale produselor modificate genetic asupra sănătăţii sunt deocamdată necunoscute.

Click!spune

Consumul alimentelor manipulate genetic poate provoca efecte imprevizibile pentru organismul uman, insuficient studiate, recunosc cercetătorii. În ultimii ani, medicii se confruntă cu tot mai multe alergii cauzate de creşterea toxicităţii alimentelor, de multe ori puse pe seama manipulării genetice.

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
FotoJet (1) jpg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
image png
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
meteo  frig foto pixabay
gaz pixabay com jpg
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg