A fost creat ovarul artificial

Ştirea aduce noi speranţe pentru cercetările care privesc fertilitatea umană, precum şi pentru pacientele bolnave de cancer care urmează tratamente de fertilizare. Echipa susţine că a folosit, în primă instanţă, un ovar creat în laborator care a putut duce la capăt maturarea ovulelor, notează Descoperă.ro.

"Un ovar este alcătuit din trei mari tipuri de celule, iar noi am reuşit să creăm pentru prima dată o structură tridimensională compusă din cele trei tipuri de celule", declară Sandra Carson, profesor de obstetrică şi ginecologie.

Pentru a crea ovarul, oamenii de ştiinţă au "construit" o încrengătură de celule theca, una dintre cele două tipuri de celule de bază din ovar, donate iniţial de câteva paciente cu vârsta cuprinsă între 26 şi 46 de ani. După ce aceste celule s-au dezvoltat suficient în condiţiile speciale din laborator, cercetătorii au adăugat celule granuloase împreună cu oocite, celulele-ou. După o perioadă de câteva zile, celulele theca le-au acoperit pe cele granuloase şi pe oocite, totul transformându-se într-un ansamblu care poate fi denumit primul ovar artificial din istorie.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
Ninsoare - barbat de umbrela - meteo - vremea FOTO Shutterstock
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
police franta masina crima webp
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png