A fost externat şi ultimul bebeluş ars în incendiul de la Giuleşti

Deşi este foarte mică, fetiţa „arăta multă ambiţie", a declarat managerul Dan Enescu, citat de Mediafax.

Potrivit medicului, rănile bebeluşului s-au vindecat prin tratament medicamentos, nefiind necesare intervenţii chirurgicale.

„Am ştiut de la început că va învinge suferinţa prin care a trecut, pentru că, deşi foarte mică, arăta multă ambiţie. Aş putea spune că vindecarea acestor micuţi este cea mai fericită reuşită a carierei mele în care am tratat şi vindecat mii de copii în stare gravă", a declarat Dan Enescu.

Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu" a povestit un alt moment de emoţie pe care l-a trăit, marţi, când au venit la control gemenii externaţi în 28 septembrie.

Enescu a relatat că aproape i-a venit să plângă văzându-i cum dorm fără griji, iar pe părinţii lor atât de fericiţi că trăiesc aceste momente.

„Mă uitam la ei şi îmi venea să plâng. Pot spune că se întâmplă mai rar, după ce într-o viaţă întreagă ai trăit momente grele. Totuşi, este o mare emoţie pentru mine şi echipa mea că am reuşit să salvăm viaţa unor micuţi aproape carbonizaţi pe anumite porţiuni din corp, în faza intrauterină. Vorbesc despre faza intrauterină pentru că vorbesc despre copii născuţi prematur, aşa cum sunt consideraţi în literatura de specialitate", a mai povestit Dan Enescu.

Din Spitalul „Grigore Alexandrescu" au fost externaţi toţi cei cinci bebeluşi care au supravieţuit incendiului din 16 august izbucnit la Maternitatea Giuleşti, în Secţia terapie intensivă prematuri.

Alţi şase copii au murit în urma tragediei.

8 boca arsenie  jpeg
Mihaela Borcea 9 jpg
FotoJet jpg
eticheta alimente jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
mihai voropchievici jpg
shutterstock carbune
WhatsApp Image 2022 11 27 at 13 59 39 jpeg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
romania 1894741 1920 jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg