A murit doctorul care a inventat manevra Heimlich

Ultima actualizare:

    Doctorul care a inventat manevra medicală utilizată în ajutorul victimelor care se sufocă a murit la vârsta de 96 de ani
Doctorul care a inventat manevra medicală utilizată în ajutorul victimelor care se sufocă a murit la vârsta de 96 de ani

Doctorul american Henry Heimlich, care a inventat manevra medicală utilizată în ajutorul victimelor care se sufocă, a murit la vârsta de 96 de ani.

Henry Heimlich a murit la un spital din oraşul american Cincinnati, sâmbătă, în urma complicaţiilor după un atac de cord pe care l-a suferit luni, au declarat membrii familiei sale.

Doctorul Heimlich a inventat tehnica salvatoare care utilizează presiunea aplicată pe abdomen pentru a elibera căile respiratorii ale unei persoane, în 1974, scrie Mediafax.

În mai, acesta a folosit el însuşi tehnica pe o femeie. Doctorul a reuşit să disloce o bucată de carne cu os care obstrucţiona căile respiratorii ale unei femei de 87 de ani, spunând pentru BBC:  "Nu ştiam că pot face asta până mai ieri."

Heimlich a fost chirurg şef la Spitalul Evreiesc din Cincinnati când a dezvoltat tehnica.

Într-o decaraţie dată presei, familia doctorului Heimlich a afirmat că “a fost un erou pentru mulţi oameni de pe mapamond.”

“De la data la care tata şi-a început cariera sa medicală în New York, până la momentul în care a activat ca chirurg în Cincinnati, s-a dedicat inventării unor idei simple şi eficiente care au ajutat la salvarea vieţilor şi care au îmbunătăţit calitatea vieţii oamenilor”.

A dezvoltat valva pentru drenaj toracic Heimlich

Metoda anti-sufocare nu a fost singurul succes al lui Heimlich. În 1962 a dezvoltat valva pentru drenaj toracic Heimlich, care a salvat vieţilor multor soldaţi în timpul Războiului din Vietnam şi este încă utilizată pentru pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale la nivelul toracelui.

De când a fost inventată tehnica în anul 1974, se crede că a salvat vieţile a mai multe de 100.00 de oameni doar în SUA. Printre aceştia se numără fostul preşedinte Ronald Reagan, starul pop Cher, fostul primar al New York-ului, Edward Koch, şi actorii de la Hollywood Elizabeth Taylor, Goldie Hawn, Walter Matthau, Carrie Fisher, Jack Lemmon şi Marlene Dietrich.

În 2014 actorul Clint Eastwood a salvat viaţa unui director de turneu de gold din Californica care se îneca cu o bucată de brânză.

În Marea Britanie, impresarul Simon Cowell ar fi fost salvat de comediantul David Walliams, care i-a aplicat manevra Heimlich după ce britanicul s-a înecat cu o bomboană mentolată.

image
image
image
image
image
image
Sala de gimnastica - fitness- sport - tinere care alearga pe bandă FOTO Shutterstock
Joe Biden si cainele lui, Commander   profimedia 0728078085 jpg
calendar ortodox 2021 23 februarie sfantul policarp png
apa de gura jpeg
casatorie shutterstock jpg
Dantura - periaj - spalat pe dinti FOTO Shutterstock
Regele Charles jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net