A plătit amenda cu 20.000 de monede de 5 bani - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Stupoare, ieri, la Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa. Un bărbat a venit să achite sancţiunea dată de un poliţist cu o găleată de monede. Angajaţii n-au terminat încă de numărat banii.

Silviu Miroiu (33 de ani), din Constanţa, spune că s-a răzbunat pentru amenda primită. „Am fost amendat în ianuarie 2010, din cauză că am oprit neregulamentar şi pentru că, cică, i-am adresat injurii poliţistului local.Nu l-am înjurat. I-am zis: «Mă, eşti prost? Nu vezi că nu am parcat? O să plec imediat»", a declarat Miroiu.

Constănţeanul le-a trântit, ieri dimineaţă, funcţionarelor găleata cu monede de cinci bani pe ghişeu şi a prezentat o hârtie din care rezultă că trebuie să achite o sancţiune de 1.000 de lei.

Bărbatul a stat senin în faţa ghişeului insistând să i se numere banii şi să i se elibereze chitanţa doveditoare că nu mai are de plătit nici un ban la bugetul de stat. Atunci, a început calvarul din spatele ghişeului.

Angajatele Fiscului au numărat, în opt ore, doar 743 de lei

simeon stalpnicul png

De la ora 8.00, la ora 16.00, funcţionarele sucursalei Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa s-au pus pe numărat cele 20.000 de monede, în greutate de 40 de kilograme.

După 8 ore de trudă, cele 8 funcţionare au reuşit să numere doar 743 de lei, restul banilor urmând să-i ia la mână luni dimineaţă. Miroiu a spus că a procurat banii de la bancă şi că iniţial solicitase să i se dea suma în fise de un ban, însă a fost refuzat.

Hotărât să protesteze, a petrecut o noapte întreagă ca să desfacă fişicurile şi să le descarce în căldare, apoi a venit la ghişeu. „Nu avem ce să facem. Asta e situaţia, este dreptul lui. Într-o oră şi jumătate abia am numărat 12 lei, până să vină colegii în ajutor ", a spus Mariana Nicolescu, funcţionara care a primit găleata de bani.

«M-a înjurat»

Andrei Ionuţ Mercaş (22 de ani) este poliţistul local care a aplicat amenda, contestată într-un mod atât de inedit. „Era zăpadă pe bulevardul Tomis. Orice oprire îngreuna traficul. A dat o tură cu maşina, s-a întors şi a început să mă înjure. L-am amendat pentru îngreunarea traficului şi pentru injurii", a spus poliţistul.

Vezi mai multe imagini în Mediacenter!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net