A salvat puiul de uliu de la moarte

Ultima actualizare:

    Ion Sănduloiu nu vrea să-i dea uliului un nume, de teamă  că s-ar ataşa prea mult de pasăre
Ion Sănduloiu nu vrea să-i dea uliului un nume, de teamă că s-ar ataşa prea mult de pasăre

Ion Sănduloiu, din Piteşti, judeţul Argeş, a găsit un pui de uliu şorecar pe un câmp pustiu, lângă comuna Leordeni. A dus pasărea acasă şi o va îngriji până aceasta va reuşi să se hrănească singură şi să zboare.

„Nu era rănit, dar nu ştia să zboare şi nici să se hrănească. Probabil că a fost unul dintre puii mai mici, care a fost aruncat de fraţii lui din cuib. Singur ar fi murit", spune argeşeanul.

Acum, puiul de uliu locuieşte, într-un fel de colivie, pe balconul lui Sănduloiu. El nu i-a dat un nume de teamă că se va lega şi mai mult de pasăre.

„Este foarte cuminte şi simpatic. Nu ştiu cum va fi clipa despărţirii. Totuşi, încerc să-l învăţ să zboare, dar nu ştiu care va fi rezultatul", spune salvatorul.

Puiul de uliu are deschiderea aripilor de aproape un metru, gheare lungi de vreo 3 centimetri, cântăreşete 700 de grame, are 35 - 40 cm înălţime şi se hrăneşte cu piept de pui crud.

„În Germania, aceste păsări sunt apreciate de agricultori, pentru că protejează culturile de rozătoare. La noi, tăranii bagă furca în ei, de teamă că ulii le mănâncă găinile, ceea ce e foarte puţin probabil", explică Sănduloiu.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net