A vrut să vadă cum e în război şi a rămas fără o mână


    Austriacul a fost cel care  a încărcat greşit tunul
Austriacul a fost cel care a încărcat greşit tunul

S-a jucat de-a războiul cu arme adevărate. Austriacul de 38 de ani participa, sâmbătă, la reconstituirea unor secvenţe din Primul Război Mondial. El a fost grav rănit în urma exploziei unui tun.

„Austriecii au venit cu o replică a unui tun de munte folosit în Primul Război Mondial. Din păcate, el a fost neglijent cu mânuirea pulberei.A tras foarte greu prima salvă şi nu a curăţat cum trebuie tunul. Pe ţeavă a mai rămas pulbere şi a introdus a doua încărcătură, moment în care pulberea a explodat. Suflul exploziei i-a măcelărit palma mâinii drepte şi i-a zburat vârful de la două degete ale mâinii stângi. În plus, i-a fost afectat şi ochiul drept", a spus unul dintre organizatorii evenimentului, Nicolae Pepene.

Primul ajutor a venit din partea paramedicului SMURD, Adi Băncilă, care a făcut furori la concursul „Românii au talent" cu sculpturi în legume şi fructe.

simeon stalpnicul png

A primit ajutor de la Adi Băncilă, paramedic şi concurent la “Românii au talent“

simeon stalpnicul png

Un avion medical l-a dus în Austria

simeon stalpnicul png

"El se afla acolo în calitate de invitat şi până la sosirea echipajului SMURD s-a dezbrăcat de tricou şi i-a făcut rănitului un garou pentru a opri sângerarea foarte puternică", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, lt. Ciprian Sfreja.

Medicii braşoveni i-au salvat cele două degete, iar celelalte răni vor fi tratate de medicii austrieci, după ce un avion medical a venit de urgenţă să-l ia de la Braşov. Rănitul şi ceilalţi patru camarazi au plecat spre Viena sâmbătă seara.

Ei se aflau pentru prima dată în România, unde au participat la o reconstituire istorică despre Primul Război Mondial, intitulată "Festivalul internaţional militar Fundata 1916". La eveniment au participat 86 de membri ai unor grupuri de reconstituire istorică din Cehia, Austria, Marea Britanie, Bulgaria şi România.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
simona gherghe jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
foto1 bugetarib jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg