Accident cu 13 victime în Sălaj. Două microbuze s-au ciocnit

Ultima actualizare:

Plan Roșu de intervenție în Sălaj, unde a avut loc un accident rutier soldat cu 13 victime. Şapte persoane au ajuns la spital după ce două microbuze s-au ciocnit violent miercuri dimineața, la ieşirea din localitatea Ileanda spre Dej. La fața locului s-au deplasat 19 autospeciale, a comunicat ISU. Trei persoane, călători în cele două microbuze au rămas încarcerate după impact. Șase dintre răniți sunt cetățeni ucraineni. Victimele au fost evaluate la fața locului, pentru șapte dintre ele s-a decis transportarea lor la spital pentru evaluare și îngrijiri medicale suplimentare.

image

Autoritățile au activat Planul roșu de intrevenție

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, în cele două microbuze erau 13 pasageri, dintre care şase din Ucraina. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul roşu de intervenţie.

„La faţa locului au fost alocate de urgenţă şase ambulanţe de prim ajutor, două ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare. Din primele informaţii, în urma accidentului rutier au rezultat 13 victime, care au primit îngrijiri medicale la faţa locului, trei fiind încarcerate. Şase cetăţeni sunt de cetăţenie ucraineană", a declarat, miercuri, Diana Ember, purtător de cuvânt al ISU Sălaj, potrivit Agerpres.

Unul dintre călători are dublă cetățenie româno-panameză

În urma accidentului rutier, şapte victime, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate, arată sursa citată. Patru persoane au fost transportate la UPU Dej, iar trei la UPU Zalău, Planul roşu de intervenţie fiind dezactivat la ora 5,02.

Dintre cele şapte victime transportate la spital, o persoană are dublă cetăţenie româno-panameză, două au dublă cetăţenie româno-ucraineană, una este de naţionalitate ucraineană şi trei sunt de naţionalitate română.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net