Acesta e cel mai în vârstă cuplu căsătorit din lume. Împreună au aproape 215 ani

image
Julio şi Waldramina spun că datorează longevitatea faptului că au păstrat numai pentru ei neplăcerile

Soţii centenari Julio César Mora şi Waldramina Quintero din Ecuador au primit recunoaşterea că alcătuiesc cel mai în vârsă cuplu căsătorit din lume.

Julio César Mora are 110 ani, iar soţia sa, Waldramina Quintero, 104 ani. Combinat, cuplul din Quito are 214 ani şi 358 de zile. Cartea Recordurilor a certificat recordul lor la opt decenii după ce familiile ambilor nu voiau să-i lase să se căsătorească. De altfel, părinţii şi rudele lor nici nu au conceput să vină la nunta lor.

image
Păstrează cu sfiinţenie tablourile din anul în care s-au cunoscut

În prezent, soţii centenari se iubesc la fel ca în prima zi şi au demonstrat tuturor că au trecut proba timpului. Au 5 copii, 11 nepoţi, 21 strănepoţi şi 9 străstrănepoţi, care îi fac fericiţi zi de zi. Mora şi Quintero au lucrat amândoi ca profesori. Ei s-au cunoscut în 1934 prin intermediul surorii Waldraminei, care era măritată cu vărul lui Julio.

Cei doi soţi de record spun că relaţia lor a fost mereu bună datorită iubirii şi a respectului pe care l-au avut mereu unul pentru altul chiar după prima întâlnire. De câte ori au avut probleme în cuplu, au avut grijă să nu ştie nimeni şi, mai ales, copiii lor.

Le place să se ocupe de cultivarea plantelor şi îşi petrec timpul liber uitându-se la filme sau mergând la teatru. Însă au trebuit să renunţe la unele din plăceri din cauza pandemiei de COVID-19.

Ei s-au căsăstorit la 7 februarie 1941. Nunta a avut loc în secret, în prezenţa numai a naşilor şi a celor mai buni prieteni. Familiile lor nu au avut relaţii bune şi s-au opus vehement căsătoriei lor. Însă, cu timpul şi cu răbdare, animozitatea dintre rudele lor a dispărut. 

Cele mai bătrâne gemene identice au 100 de ani

image
Gemenele s-au serbat cu tortul preferat

Au împlinit un secol la dublu! Dorothy Sivyer şi Kathleen Whitehead din Rochester, Marea Britanie, sunt cele mai vârstnice gemene identice. Sunt convinse că au avut o viaţă îndelungată fiindcă au mâncat multă ciocolată şi au băut zilnic un pahar de vin. Mănâncă sănătos şi toată viaţa au făcut exerciţii fizice. Ele au serbat recent împlinirea vârstei de 100 de ani cu un tort pe gustul lor. Nu au făcut mare petrecere, din cauza pandemiei de COVID-19. 

cub anamaria prodan animat gif
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
cub anamaria prodan divorț png
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
sju slatina
Raluca Turcan FOTO gov.ro
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg