Aici se odihnesc păsările în drumul lor spre ţările calde!

simeon stalpnicul png
Foto: Andreea Dancu

De cum se instalează toamna, cârduri de cocori, cormorani, berze, egrete şi alte păsări cu chef de vară invadează cerul. Fug spre ţările calde. Dar cum drumul până în Africa este tare lung, păsările au nevoie de odihnă. Aşa se face că în staţiunea Eilat, cel mai sudic loc de vacanţă din Israel, unde este mereu cald şi uscat, a fost gândit un popas pentru păsările călătoare.

Pe 50 de hectare le-a fost amenajat un adevărat colţ de rai, un  habitat cu stuf şi papură, unde vieţuitoarele se simt ca acasă. Dar şi piscine uriaşe cu apă sărată, pline de peşte, adus special de către oameni.

“Unele stau o zi, altele o săptămână, o lună sau până în martie când se întorc acasă. Anual, trec pe la noi 450 de specii de păsări migratoare”, ne-a explicat reprezentantul International Birding&Research Centre.

simeon stalpnicul png
Intrarea în sanctuarul păsărilor călătoare Foto: Andreea Dancu

Un loc care poate fi vizitat oricând, fără a plăti intrarea. Ghidul îţi face turul staţiei de observare şi poţi admira în voie păsările sălbatice. Dacă sunt la distanţă de mal, ai posibilitatea să le vezi cu binoclul sau prin telescop. Locul, care pare un colţ sălbatic de natură, poate fi vizitat în fiecare zi, între ora 8.00 şi 16.00. Spre căldura de la Marea Roşie trag şi românii, când la noi vine zăpada.

Aici, iarna sunt în jur de 25-30 de grade, iar vara 48-50 de grade Celsius. Staţiunea Eilat din Israel a fost comparată de multe ori cu staţiunea Mamaia, din pricina cluburilor. Însă priveliştea nu se compară cu nimic: palmieri imenşi, iahturi luxoase, hoteluri impresionante. 

simeon stalpnicul png
Cocori, cormorani şi egrete din România poposesc în IsraelFoto: Andreea Dancu

O noapte de cazare, la un hotel de 4-5 stele, costă în jur de 25 de dolari de persoană, în general cu demipensiune, iar un zbor cu Wizz Air pe ruta specială Bucureşti-Ovda (Israel) costă de la 138 de lei dus-întors, de persoană, iar zborul durează trei ore.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
image png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Cappadocia
coronavirus in romania 15 ianuarie 2022 jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg