Al-Qaeda şi talibanii, loviţi de criza financiară

Ultima actualizare:

Din cauza bugetului redus, Al-Qaeda se confruntă cu dificultăţi în privinţa recrutării şi formării insurgenţilor, scrie Adevărul.

Şi talibanii au fost afectaţi de criza financiară, dar mai puţin decât rebelii conduşi de Osama bin Laden, spun reprezentanţii Trezoreriei Americane. David Cohen susţine că grupările talibane au o situaţie mai bună datorită banilor obtinuţi de pe urma traficului de droguri, dar şi din taxele de protecţie colectate de la diverşi oameni de afaceri.

Al-Qaeda îşi poate reveni financiar oricând

Cu toate că influenţa Al-Qaeda este vizibil în scădere, organizaţia teroristă îşi poate reveni oricând, avertizează Cohen, mulţumită numeroşilor donatori.

Directoarea Centrului American pentru Democraţie, Rachel Ehrenfeld, care a scris o carte numită "Funding Evil", este de părere că legătura financiară dintre cele două organizaţii devine tot mai strânsă.

"Îşi spun talibani, îşi spun Al-Qaeda, îşi spun în multe feluri, toate aceste organizaţii care practică jihadul. În acelaşi timp, ei se antrennează împreună şi au mai mult sau mai puţin aceleaşi resurse pentru fonduri", scrie Ehrenfeld.

image
image
image
image
image
image
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg
pots 716579 1280 jpg