Alba Iulia: Parc fotovoltaic de 20 milioane de euro la Pianu de Jos

Comuna Pianu tinde să devină centrul energetic al judeţului în ceea ce priveste sursele alternative de energie. După inaugurarea primei stâne ecologice din judeţ, administraţia locală are în plan un parteneriat public-privat pentru amenajarea unui parc fotovoltaic pentru producerea curentului electric pe bază de energie solară.

Valoarea totală a proiectului este de 20 de milioane de euro. În doi ani de la obţinerea finanţării trebuie pornită instalaţia. „Noi avem un contract de concesionare cu firma SIT Tehnologii din Sebeş. Noi venim cu terenul, iar firma se ocupă de implementarea investiţiei. Comuna va beneficia de redevenţă şi un anumit procent din profitul înregistrat“, a precizat Marin Petruse, primarul comunei Pianu.

Potrivit contractului de asociere, din al treilea an de la punerea în funcţiune, Primăria Pianu va primi 10 la sută din venitul realizat de către firma SIT din Sebeş. Beneficiul anual al comunei Pianu este estimat la cel puţin 20.000 de euro.

Parc pe o suprafaţă de  zece hectare

Parcul va fi amenajat în zona limitrofă a terenului de golf „Paul Tomiţa“, spre localitatea Săliştea  şi se va întinde pe o suprafaţă de zece hectare de teren. „Pentru realizarea investiţiei am obţinut deja avizele  şi autorizaţiile necesare în vederea începerii lucrărilor. În acest moment proiectul este supus evaluării în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile“, a spus Picchio Nazzareno, administratorul firmei Sit Tehnologii Industriale Sebeş.

Acesta a precizat că proiectul prevede montarea a 17.820 de module fotovoltaice cu o capacitate de 5 MW. „Acestea ar urma să producă aproxivativ 4.989 KW, cu o producţie prevăzută de circa 7.733 MWh/an. Energia produsă va fi livrată direct în reţeaua Electrica“, a mai spus Picchio Nazzareno.

FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
foto1 bugetarib jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
Finala Chefi la cutite sezonul 10 Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg