Alertă! Ebola a ajuns în Europa, după ce a omorât 932 de oameni

Ultima actualizare:

    Potrivit bilanţului întocmit la 23 octombrie, au fost declarate 10.141 de cazuri de la începutul epidemieiFoto: Hepta
Potrivit bilanţului întocmit la 23 octombrie, au fost declarate 10.141 de cazuri de la începutul epidemieiFoto: Hepta

Epidemia de Ebola ajunge în Europa, după ce s-a extins în Africa de Vest şi a ajuns şi în Statele Unite! Marea Britanie a infirmat un caz, însă, Spania repatriază, astăzi, un preot care s-a infectat cu virusul ucigaş în Liberia. Din martie, virusul febrei hemoragice a ucis 932 de oameni.

Îngrijorare maximă la nivel mondial! Ebola face ravagii în Africa, în ţări precum Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria. 932 de oameni, din 1.711 infectaţi, au murit în chinuri groaznice, din martie şi până în prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Problema este că virusul ucigaş a depăşit deja graniţele continentului negru.

Miguel Pajares (75 de ani)
Miguel Pajares (75 de ani)

Două persoane infectate sunt internate la Emory University Hospital, din Atlanta, Statele Unite ale Americii. Este vorba despre doi medici care lucrau într-o clinică din Liberia. Primul care a fost repatriat, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost doctorul Kent Brantly. El a insistat ca singurul antitod disponibil la clinică să îi fie administrat lui Nancy Writebol, colega sa. Din nefericire, acesta nu a avut efectul scontat, aşa că şi Nancy a fost infectată. În 5 august, ea a fost adusă în stare gravă în Atlanta.


    Foto: AFP
Foto: AFP

În prezent, amândoi sunt ţinuţi sub observaţie într-un izolator din cadrul spitalului, iar medicii încearcă cu diverse medicamente să le ţină sub control presiunea sângelui, cea mai mare problemă a febrei hemoragice, boală provocată de virusul Ebola. Din păcate, nu există nici un tratament pentru această maladie.De astăzi, când Spania repatriază un preot bolnav, şi Europa va avea un caz de Ebola, fapt care amplifică temerile oamenilor. Este vorba de Miguel Pajares, de 75 de ani, care a luat virusul în Liberia. El va fi izolat şi tratat într-o secţie a Spitalului Carlos III, din Madrid, şi, potrivit presei iberice, îngrijirea lui va costa circa un milion de euro.

Click! spune

Ebola se transmite prin contact direct cu fluidele umane. Dacă sângele cuiva infectat sau saliva sa ajung în ochii altei persoane, în nas sau în gură, infecţia se poate transmite.• Virusul a fost descoperit în 1976. Se crede că liliecii sunt principalii purtători ai virusului, iar oamenii şi maimuţele se infectează după ce mănâncă fructe sau legume contaminate de fecalele liliecilor.• Epidemia din 2014, pare-se, a izbucnit într-un sat din Guineea, unde vânătoarea de lilieci este o practică obişnuită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net