Am curăţat piscina lui Ţânţăreanu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Gazon ireproşabil, o piscină de vis, alei cochete şi cascade. Domeniul de la Corbeanca al lui Cristian Ţânţăreanu e un paradis pe pământ. Cum e să lucrezi aici ca grădinar? Reporterul Click! a fost curios să afle.

O „mare" de verde, stinsă din loc în loc de o cascadă micuţă sau de o alee cu pietre meşteşugit aşezate. E un domeniu imens, de aproape 3 hectare.

Răcoros, cochet, cu o piscină de toată frumuseţea, cinci case şi un club destinat petrecerilor. Cristian Ţânţăreanu are o mândreţe de grădină, mi-am spus, când am intrat în „paradisul verde". Mi-am dat seama că o să am zdravăn de muncă şi că, preţ de câteva ore bune, nu prea vor fi şanse să trândăvesc.

După ce m-a întâmpinat în pragul casei de oaspeţi, Ţânţăreanu m-a dat pe mâna lui Gică Pascu (52 ani), cel care îi administrează, de ani buni, domeniul.

Mi-a luat cam o oră şi jumătate să tund o parte din gazon

simeon stalpnicul png

„Primul lucru pe care urmează să-l faci e să tunzi gazonul", îmi spune nea Gică şi îmi face un semn din cap spre maşina de tuns iarba din imediata noastră vecinătate.

Floare la ureche, îmi spun, după ce Costel Dodu, unul dintre angajaţi, îmi arată cum trebuie să manevrez aparatul. Nu a fost chiar aşa. Pe de o parte, pentru că erau peste 36 de grade afară, iar soarele puternic îmi dădea serioase bătăi de cap.

Mai degrabă m-aş fi aruncat în piscină pentru o baie pe cinste

simeon stalpnicul png

Pe de alta, pentru că aveam mai bine de 100 de metri pătraţi de gazon de cosmetizat. Am terminat treaba cam într-o oră jumătate. Am avut timp de o ţigară înainte să trec la hrănirea „orătăniilor" din bătătura casei, despre care am aflat că sunt atracţia numărul unu a celor care vin să-i ţină de urât omului de afaceri la celebrele sale petreceri.

Cine zice că-i uşor să lucrezi pe un astfel de domeniu se înşală.

„Să fii grădinar şi om bun la toate într-o gospodărie atât de mare cum este cea din Paradisul Verde, a lui Cristian Ţânţăreanu, nu e deloc uşor. Dar merită, ne place", mi-a mărturisit la sfârşitul zilei Costel Dodu (40 ani). „Dacă vă place domeniul meu, e şi meritul lor. Ştiu să-mi aleg oamenii", ne-a spus miliardarul.

La sfârşitul zilei am dat o mână de ajutor la amenajarea unei alei

simeon stalpnicul png

Arca lui Noe, la Corbeanca

Paradisul lui Ţânţăreanu este şi „rai" pentru animale şi păsări. Miliardarul are la Corbeanca peste 400 de păsări (găini, cocoşi de munte, fazani, păuni, raţe, gâşte şi papagali), o mulţime de iepuraşi „pufoşi", zece câini şi cinci pisici. „Balta" de pe domeniu a fost populată cu crapi şi caraşi „cât cuprinde", iar peştii ornamentali au şi ei loc de cinste într-un bazin special amenajat.

simeon stalpnicul png

Domeniul, în cifre

30.000 mp are proprietatea

6 ani a durat amenajarea grădinii

80 mp are piscina

5 clădiri sunt pe domeniu

550 mp are casa lui Ţânţăreanu

500 de animale şi păsări

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net