«Am pregătit rame foto cu foiţă de aur pentru prinţii englezi»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Până la nunta secolului - când Prinţul William al Marii Britanii şi Kate Middleton îşi vor uni destinele - a rămas mai puţin de o săptămână. Principesa Margareta şi Principele Paul vor reprezenta Casa Regală a României, însă, indirect, la eveniment va fi prezent şi creatorul de încălţăminte şi accesorii Dan Coma, cel care a realizat cadourile pentru cei doi miri.

Furnizor al casei Regale încă din 2003, artistul vorbeşte despre proiectul special la care a lucrat în ultimele luni, dar şi despre colaborarea cu membrii familiei de Hohenzollern.

CITEŞTE ŞI

10 lucruri pe care Kate Middleton nu le mai poate face odată căsătorită!

Cum s-a îmbogăţit familia lui Kate Middleton, viitoarea soţie a prinţului William

Mireasa prinţului William e gravidă? - VIDEO

„Am fost onorat de propunerea de a realiza cadourile pentru această nuntă. Este un proiect care a început acum câteva luni de zile, la care ne-am gândit mult, iar realizarea lui a beneficiat de suportul casei regale. Sunt cunoscute pretenţiile unui cadou la nivelul acesta , dar şi responsabilitatea pe care o avem“, mărturiseşte Dan Coma.

Prinţul William şi Kate Midlleton se vor căsători la 29 aprilie

Artistul spune că a primit indicaţii în ceea ce priveşte realizarea cadourilor, însă a avut libertatea de a-şi exprima creativitatea atunci când a conceput darurile pentru prinţul William şi viitoarea lui soţie, Kate Middleton.

 „În orice concept ai o «partitură», pe marginea căreia lucrezi. După care intervine experienţa. Noi lucrăm de 10 ani cu Casa Regală, iar din 2003 suntem şi furnizori. Deci ştim foarte bine pretenţiile. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să producem tot timpul ceva nou, iar nivelul calităţii trebuie să fie maxim. Cadourile sunt rafinate şi sunt alese cu mare grijă. Unul dintre cadouri este o ramă dublă pentru fotografii, din şevro (piele fină – n.r.), în culoarea roşie a drapelului englez, ornată cu motiv floral din foiţă de aur, iar la exterior sunt iniţialele Casei regale britanice“, dezvăluie creatorul.

Rama dublă pentru fotografii este din piele fină, cu ornamente florale din aur şi poartă iniţialele Casei Regale britanice

Dan Coma a creat, în numeroase ocazii, accesorii pe care Principesa Margareta le-a purtat la diverse evenimente speciale la care a participat. Iar nunta secolului a fost o nouă provocare.

„Accesoriile Principesei Margareta pentru evenimentul de săptămâna viitoare sunt o pereche de pantofi şi o poşetă. Le-am realizat, bineînţeles, în funcţie de ţinuta pe care o va purta. Am gândit destul de mult forma şi culoarea, iar în final ne-am oprit asupra unor accesorii clasice, de bună calitate, într-o culoare caldă“, povesteşte acesta.

Dan Coma lucrează de 10 ani diferite obiecte pentru Casa Regală a României

Colaborarea cu membrii Casei Regale din România nu presupune intermediari sau respectarea unui protocol strict, aşa cum probabil ar crede mulţi.

„Lucrăm direct cu Principesa Margareta sau cu Principele Radu. De obicei discutăm cu aproximativ o lună înainte de evenimentul pentru care suntem solicitaţi , apoi desenăm nişte schiţe şi se trece la execuţie“, spune Dan Coma.

„Povestea“ a început în urmă cu zece ani, când artistul a cunoscut-o pe Principesa Margareta la un eveniment.

„Alteţa Sa m-a abordat şi m-a întrebat dacă pot să-i realizez un cadou. Am discutat, am făcut cadoul respectiv, iar după o perioadă am primit o scrisoare de mulţumire chiar din partea Regelui Mihai. Acest lucru ne-a emoţionat foarte tare. Aşa s-a născut prima colaborare. Ulterior, în 2003, printr-un decret al Casei Regale au apărut furnizorii, iar noi ne-am numărat printre ei“, îşi aminteşte creatorul.

Fie că este vorba de un cap încoronat, fie că lucrează pentru un client obişnuit, Dan Coma nu face rabat de la calitate.„Exigenţele noastre sunt aceleaşi, pretenţiile noastre sunt la fel de mari, mai ales că discutăm despre obiecte de lux. Însă încărcătura emoţională este mult mai mare atunci când un obiect este dedicat unei persoane anume, când cunoşti acea persoană“, precizează el.

Cadourile pentru Kate şi William nu sunt singurele daruri pentru personalităţi cu sânge albastru, iar mai multe obiecte create de Dan Coma au ajuns şi la alte case regale din Europa, în Spania sau în Belgia. Pe viitor, pentru creatorul român s-ar putea ivi o nouă oportunitate: aceea de a deveni unul dintre furnizorii Casei Regale a Marii Britanii.

„Nu este exclusă această posibilitate, având în vedere şi «apetitul» pe care îl are Prinţul Charles pentru România. Totul este posibil. Importantă este calitatea obiectului şi recomandarea“, conchide creatorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net