Amalia Enache era să rămână fără aparatul foto, în Italia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Amalia Enache era cât pe ce să se întoarcă din Italia fără nicio poză de vacanţă. Visătoare, cucerită de frumuseţea locurilor, şi-a uitat aparatul foto pe o bancă. S-a întors după o oră, iar el era încă acolo, păzit cu străşnicie de două localnice.

Câteva zile libere i-au fost suficiente prezentatoarei de ştiri de la Pro TV pentru a face o călătorie de suflet în Toscana, Cinque Terre, Portofino din Italia. A mers mult, a râs cu poftă, a stat tolănită la soare şi s-a simţit ruptă de restul lumii, asemeni ţinuturilor pe care le-a colindat. Ea este, de fapt, un turist atipic, căruia îi plac locurile mai puţin umblate, unde se poate simţi una cu localnicii.

„Am străbătut dealurile pline de măslini şi vie, maci şi flori curgătoare, am urcat şi am coborât văi în trasee montane spre stâncile cu cele 5 sate pescăreşti multicolore, azi patrimoniu Unesco sau am luat vaporul spre cochetul Portofino. Am întâlnit oameni ai locului minunaţi, într-un mod ciudat neatinşi în căldura şi deschiderea lor de abundenţa de turişti. Sau poate că doar acum, în mai, am avut eu noroc de atâta linişte, bunăvoinţă şi căldură umană, de veselie, de cârciumioare tipice, de muzică live cântată chiar de localnici la miezul nopţii în mici băruleţe, de zâmbete din inimă, de pisici tolănite în bărci", a povestit, entuziasmată, Amalia Enache.

Şi, din spusele ei, acolo pare un tărâm de vis. Soarele era blând, în perioada în care a fost ea, vântul - doar o adiere, iar îngheţata de lămâie - delicioasă. În această plutire de încântare, Amalia şi-a uitat aparatul foto pe o bancă şi a realizat acest lucru după o oră. Abia atunci s-a trezit din reverie şi s-a întors, panicată, după el. Spre surprinderea ei, pe băncuţă a găsit două localnice care nu se mişcaseră de acolo de teamă să nu dispară aparatul foto pe care l-au presupus extrem de valoros pentru turistul uituc.

S-a trezit din nou din lumea frumoasă ca o poveste odată ce a aterizat pe pământ românesc, printre ştirile dure pe care le transmite în fiecare zi.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Oferte de vacanta

 Hotel San Lorenzo & Santa Caterina, Toscana, 45 sau 59 euro/noapte/pers., mic dejun inclus, www.geniustravel.ro Circuit prin Italia, plecare în 10 şi 17 iunie sau 12 şi 30 august, 9 nopţi cazare cu mic dejun, transport cu avion şi autocar, preţuri între 220 şi 659 euro/pers., www.interra.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anthony quinn AFP jpg
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
image
actualitate.net
image
actualitate.net