Americanii au creat «păstrăvul culturist». Ai mânca aşa ceva? - VIDEO
Profesorul Terry Bradley şi echipa sa de la Universitatea din Rhode Island (SUA) experimentează de aproape un deceniu diverse modalităţi de creştere productivităţii fermelor piscicole, atât în materie de icre cât şi privitor la cantitatea de carne.
Mai citeşte: Jumătate animal, jumătate plantă! Acest melc trăieşte cu clorofilă Ursoaica cheală, "specie" nouă la un zoo din Germania Mielul cu faţă de om a şocat Turcia Incredibil! Jumătate om, jumătate capră?
Echipa s-a a injectat mii de ouă de păstrăv cu diverse tipuri de ADN ce alterează o genă (miostatina) care în mod normal ar trebui să inhibe creşterea musculară, pentru a-i păstra în limite normale.
Astfel, musculatura peştelui creşte considerabil, fără a fi necesară suplimentarea alimentaţiei. Partea dorsală este vizibil, mai mare, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru ţesuturile din partea de jos care arată precum "pătrăţelele" din abdomenul unui culturist. În total creşterea musculară se situează între 15 şi 30 de procente.
"Rezultatele au implicaţii reale în piscicultură şi furnizează infromaţii complete despre modul în care se dezvoltă aceştia", explică prfesorul Bradley.