Anchetă la Maternitate! O gravidă din Panciu a murit după ce a născut

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O femeie de 42 de ani, din satul Varniţa, comuna Răcoasa, a murit la maternitatea din Focşani, după ce a dat naştere unui băieţel. Rudele gravidei susţin că aceasta a fost ţinută în travaliu la Panciu o zi întreagă. Deşi îi acuză pe medici că au lăsat-o pe femeie să se chinuie, nu vor să facă plângere.

Marlena - Elena Hamciuc avea 42 de ani şi era însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Marţi seara, spun rudele, a ajuns la Spitalul din Panciu, pentru ca 24 de ore mai târziu să fie transferată cu salvarea la Spitalul Judeţean din Focşani.

Rudele afirmă că, tot timpul cât a stat la Panciu, Marlena s-ar fi chinuit să nască natural, dar nu a reuşit. „A ajuns la spital când copilul avea deja capul în vagin. Doctoriţa Băleanu de la Panciu spunea că este bine dar am înţeles că i-ar fi pocnit uterul înăuntru încă de la Panciu. A trimis-o la Focşani dar prea târziu. La Focşani, după ce că ea a sângerat, au lăsat-o să nască normal şi asta cred că i-a dăunat mult. În zece minute a terminat cu naşterea. Dacă ei nu au avut bani să dea la nimeni!", ne-a spus cumnata decedatei, Gherghina Năstase (foto).

simeon stalpnicul png

„A ţinut-o de dimineaţa până seara, miercuri, la spitalul de la Panciu de s-a chinuit toată ziua, de asta a murit. La Focşani şi-au dat medicii toată silinţa dar îi pocneau vasele de sânge unu după altul, după ce a născut. Nu a durat mult să nască după ce a ajuns aici, dar apoi nu a mai rezistat şi i-a cedat şi inima", ne-a spus îndurerat şi concubinul femeii, Ilie Dincă.

simeon stalpnicul png

„Nu a venit pentru naştere"

Şefa Maternităţii de la Spitalul Panciu, dr. Angela Băleanu, susţine că nu era de gardă când pacienta a fost trimisă cu ambulanţa la spitalul din Focşani.

Mai mult decât atât, aceasta ne-a declarat că Marlena Hamciuc nu era internată pentru naştere. „Nu eram eu de gardă atunci. Era un medic dermatolog. Această pacientă a fost internată pentru nişte probleme ginecologice, avea gonoree, dar nu pentru naştere, întrucât era însărcinată în 35 de săptămâni şi mai avea de aşteptat. Când medicul de gardă a observat sângerarea a suspicionat o dezlipire de placentă şi a trimis-o la Spitalul Judeţean unde ştiu că a ajuns în parametri normali", ne-a declarat dr. Angela Băleanu.

În urma Marlenei Hamciuc au rămas trei copii, doi băieţi şi fetiţă de 3, 10 şi 20 de ani. Aceştia au acum doar sprijinul rudelor şi a concubinului femeii, întrucât tatăl lor, fost miner, s-a sinucis în urmă cu cinci ani. Băieţelul născut acum este bine.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani au refuzat să facă declaraţii însă au format o comisie de etică pentru a ancheta cazul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net