Andone: "Orice antrenor şi-ar fi dorit să aibă un jucător cum era Cătălin Hîldan"
"E greu, anii trec şi, din păcate, el a păţit ce a păţit şi în fiecare an ne amintim de el. Cătălin rămâne în sufletul tuturor suporterilor, al nostru, al celor cu care a jucat şi al celor care l-au cunoscut. Eu nu l-am antrenat, dar îl cunoşteam de mic, de pe vremea când îl antrena Ionuţ Chirilă. A fost un jucător memorabil, un exemplu de angajament şi un jucător pe care orice antrenor şi-ar fi dorit să-l antreneze. El nu înşela fotbalul, orice antrenament şi orice meci îl juca la sacrificiu", a spus Andone.
Tehnicianul a afirmat că şi-ar dori şi în prezent să aibă la Dinamo un jucător precum Cătălin Hîldan. "Nu mai există un jucător de nivelul lui Cătălin Hîldan la Dinamo, dar sunt jucători buni şi acum. El avea ceva în plus. Reprezintă un exemplu pentru ceea ce arăta în teren şi era normal să rămână în sufletul suporterilor. Mi-aş dori ca şi în echipa actuală să fie un jucător care să fie în sufletul suporterilor", a adăugat Ioan Andone.
Fratele lui Cătălin Hîldan, Cristi, le-a mulţumit suporterilor şi echipei Dinamo că păstrează vie amintirea "Unicului Căpitan": "Le mulţumesc celor de la Dinamo că au venit să-l viziteze pe fratele meu. Vreau să le mulţumesc şi suporterilor dinamovişti, care fac ca amintirea lui Cătălin să fie vie şi care fac ca în fiecare an să vină mulţi oameni să aprindă o lumânare pentru el. Pentru mine şi pentru familia mea înseamnă foarte mult acest lucru. Cătălin a fost un model pentru Dinamo, care va dura foarte mult timp".
Jucătorii echipei Dinamo, însoţiţi de antrenorul Ioan Andone, au depus o coroană şi flori la cimitirul din Brăneşti, unde este înmormântat Cătălin Hîldan, cu ocazia împlinirii a zece ani de la decesul acestuia.
Din partea clubului Dinamo Bucureşti a fost prezent managerul sportiv Florin Prunea care a depus o coroană la mormântul fostului căpitan dinamovist.
Cătălin Hîldan a decedat în timpul unui meci amical pe care Dinamo l-a disputat, în 5 octombrie 2000, la Olteniţa, în compania formaţiei locale, Şantierul Naval. În minutul 74 al partidei, Hîldan, s-a prăbuşit pe teren, fără să fie lovit. Medicii i-au acordat primul ajutor chiar pe gazon, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie şi de acupunctură fiind continuate şi în ambulanţa cu care a fost transportat la Spitalul Municipal Olteniţa. Jucătorul nu a răspuns însă la stimuli, la ajungerea la spital medicii constatând decesul acestuia, care a fost cauzat de un accident vascular cerebral. Ulterior s-a stabilit că Hîldan suferea şi de hepatită de tip C. Cu numai o săptămână înainte, Cătălin Hîldan efectuase, alături de ceilalţi componenţi ai lotului dinamovist, un control medical în urma căruia fusese declarat fizic sănătos. De asemenea, la toate controalele periodice efectuate la Institutul Naţional de Medicină Sportivă a fost declarat clinic sănătos, nefiind suspect niciodată de o boală coronariană.
Cătălin Hîldan s-a născut pe data de 3 februarie 1976. În prima divizie a evoluat numai la Dinamo Bucureşti, pentru care a disputat 138 de meciuri, marcând şase goluri. A fost selecţionat de opt ori în echipa naţională a României, pentru care a înscris un gol.
În memoria "Unicului Căpitan", aşa cum a fost numit de suporterii dinamovişti, FC Dinamo a retras tricoul cu numărul 11, purtat de Cătălin Hîldan. De asemenea, peluza stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, rezervată galeriei dinamoviste, poartă numele fostului fotbalist, iar la intrarea în Parcul Sportiv Dinamo a fost amplasată o statuie a acestuia.