Andreea Raicu va mânca o lună doar supe, legume şi fructe
După Sărbători, vedetele trebuie să-şi revină rapid la o siluetă de vis, aşadar deţin cele mai de preţ trucuri. Spre exemplu, Andreea Raicu nu mai serveşte nici un produs de origine animală. Anda Adam are şi ea un secret pe care ni l-a împărtăşit: bea un suc pe bază de portocale şi ulei de in. Însă, majoritatea lor nu se bazează doar pe diete, ci adaugă în programul zilnic şi puţină mişcare.
Arată de milioane şi pare să fi găsit secretul unei vieţi echilibrate şi a unei diete sănătoase care să o menţină în formă. Andreea Raicu, deşi nu a făcut excese alimentare în perioada Sărbătorilor de iarnă, ne-a povestit ce program culinar va respecta în următoarea lună. Prezentatoarea a ales să treacă pe un regim alimentar vegetarian şi spune că va renunţa complet la produsele de origine animală. Meniul ei zilnic va fi compus din supe şi salate, preparate uşoare care să-i păstreze intacte proporţiile siluetei care au consacrat-o.
„Nu consum carne de Sărbători, aşa că nu simt nevoia să urmez vreun regim special de detoxifiere în luna ianuarie. Însă voi elimina complet din meniul meu tot ce conţine produse de origine animală timp de o lună. În această perioadă voi mânca mai mult supe, salate şi preferatele mele, vinete la cuptor. Plus multe fructe şi legume crude", a mărturisit, pentru Click!, Andreea Raicu.
Uite reţeta ei de vinete umplute, la cuptor
Ingrediente: 3 vinete medii, ulei de palmier, sare, piper proaspăt măcinat. Pentru umplutură: 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 450 g roşii, 1 linguriţă cu oregano uscat, 3 linguriţe cu pătrunjel tocat mărunt, 1 lingură cu ulei de măsline.
Preparare: Vinetele se taie în jumătate şi se pun la prăjit, în uleiul de palmier, aproximativ 10-15 minute, timp în care se întorc pe ambele părţi. Se scot pe un prosop de hârtie ca să se absoarbă excesul de ulei. Roşiile se decojesc şi se taie cubuleţe. Se păstrează 2 linguri de roşii. Într-o tigaie cu puţin ulei se căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Apoi se adaugă roşiile, oregano, 160 ml de apă, sare şi piper şi se lasă 15 min. la fiert. Pătrunjelul se adaugă după ce se ia de pe foc. Vinetele se pun într-o tavă mai înaltă, iar umplutura se pune peste vinete fără a le scobi.
În tavă se adaugă 150 ml de apă fierbinte şi cele 2 linguri cu roşii, păstrate. Se pune la cuptor 45 de minute, la 190ºC.
Anda Adam bea suc de portocale cu ulei de in
Aflată în vizită în SUA, unde locuieşte mama ei, solista Anda Adam încearcă o metodă inedită de detoxifiere.
„Prepar în blender un suc special, pe care-l beau de trei ori pe zi. Se prepară din 250 de ml de suc proaspat de portocale, 100 de ml de apa pură, o banană, un pumn de căpşune, o bucăţică de ghimbir, un căţel de usturoi, o linguriţă de ulei de in, o linguriţă de granule de lecitină, o lingură de suc de lămâie proaspăt şi o lingură de pudră de proteină. Totul se amestecă şi se bea", a declarat Anda, pentru Click!
Roxana Ionescu: «Mergeţi la sală!»
După o perioadă în care bunătăţile au fost din belşug pe mesele de Crăciun şi de Revelion, Roxana Ionescu revine la o dietă sănătoasă. „Mama Natură" şi-a început programul de detoxifiere cu saună şi mers la sala de fitness de trei ori pe săptămână.
„Mare atenţie la prăjeli, făinoase şi sosuri în următoarea perioadă. Recomand trei mese sănătoase, două gustări, asta până în ora 19.00. Eu am ales să mănânc mai mult peşte şi salate. De trei ori pe săptămână merg la sală şi la zumba (un stil de dans, n.r.). De asemenea beau un ceai uşor din portocale cu scorţişoară", a declarat Roxana Ionescu.
Anamaria Ferentz: «Alerg afară, niciodată pe bandă»
Solista Anamaria Ferentz face mult sport, e vegetariană şi are grijă să respecte un program organizat. Astfel că excesele nu şi-au făcut loc în viaţa ei, nici măcar în preajma Sărbătorilor de iarnă. Cântăreaţa recomandă celor care au întrecut măsura să consume multe lichide şi să mănânce sănătos.
„Sunt vegetariană! Nu am mâncat deloc carne, astfel că recomand celor care au făcut excese să consume legume şi fructe faorte multe. Ceaiul alb, ceaiul verde şi kefirul fac şi ele minuni. Şi dacă pot combina totul şi cu o jumătate de oră de sport pe zi, atunci se vor simţi foarte bine. Eu prefer să alerg afară, niciodată pe bandă", ne-a spus Anamaria.
Gina Pistol bea suc din iarbă de grâu
Râvnită de mulţi bărbaţi şi posesoare a unui corp de invidiat, Gina Pistol recomandă ca în perioada de după Sărbători preparatele care conţin carne tocată să fie evitate. La fel ca şi sucurile acidulate.
„Recomand să se consume fructe, legume, sucuri din pulpă de fructe proaspete, dar şi suc din iarbă de grâu. Urmează să încep sala, dar până atunci prefer să merg foarte mult pe jos. După Sărbători, ştiu că nu este bine să începi un program intens de sală. Cei mai comozi au la îndemână şi un aparat care «îngheaţă» grăsimea, denumit «Criogen», care se găseşte în anumite saloane de înfrumuţare", a declarat Gina.
Adelina Pestriţu bea ceai verde după ora 18.00
Frumoasa prezentatoare de la Kanal D a ţinut cură şi înainte de Sărbători. Adelina Pestriţu a mers la sală şi a slăbit câteva kilograme, pentru ca de Crăciun să poată mânca orice. Bruneta şi-a adus părinţii la ea în Bucureşti, iar cu mama ei a gătit tot felul de mâncăruri tradiţionale din care a mâncat fără reţinere: leber, caltaboş sau tobă. Acum, vedeta a început să mănânce cu limite.
„De dimineaţa şi până seara la 18.00 mănânc tot ce vreau, pentru că am arderile bune. După 18.00 beau un ceai verde şi îmi fac o salată verde cu lămâie. De patru ori pe săptămână merg la sală şi o dată la saună", ne-a spus prezentatoare „D-Paparazzi".
Andreea Tonciu face drenaj limfatic
În perioada Sărbătorilor, a mâncat tot ce i-a poftit inima, de la tobă, sarmale, leber, jumări şi slănină cu ceapă. Acum, Andreea Tonciu va încerca să prevină eventualele consecinţe nocive ale exceselor alimentare pe care le-a făcut prin şedinţe de drenaj limfatic.
„Eu sunt o norocoasă, pot mânca orice şi oricât vreau, că nu mă îngraş. Totuşi, voi face aceste şedinţe de drenaj limfatic pentru eliminarea toxinelor", ne-a spus Andreea. Ea şi-a propus să meargă cel puţin o dată pe săptămână la aceste şedinţe.
Roxana Nemeş bea gel din aloe vera
După Sărbători, când a consumat şi ea ceva produse tradiţionale specifice Crăciunului, Roxana Nemeş bea ceaiuri pentru detoxifierea organsimului şi, în paralel, face şedinţe de electrostimulare, drenaj limfatic şi cavitaţie.
„Cavitaţia este un tratament pe unde acustice, care sparge celulele grase. Consum şi ceaiuri detoxifiante, dar şi un gel special din aloe vera. Timp de câteva zile, dimineaţa şi seara, beau câte 100 ml de gel dizolvat în multă apă", ne-a spus cântăreaţa.
Adina de la Heaven: «Evitaţi prăjelile»
Liderul trupei Heaven spune că nu s-a îngrăşat nici un gram de Sărbători şi asta pentru că este foarte atentă la ceea ce mănâncă. Pentru cei care au făcut excese, Adina Postelnicu are, însă, o recomandare.
„Eu nu consum niciodată prăjeli sau pâine şi recomand tuturor acelaşi lucru. Mai ales în perioada de după Sărbători. De asemenea, fac mult sport şi asta mă ajută să nu am probleme cu kilogramele în plus", a spus Adina, pentru Click!