Annise Parker, prima lesbiană aleasă primar în Houston - VIDEO

Ultima actualizare:

În vârstă de 53 de ani, Annise Parker deţinea, până acum, funcţia de controlor financiar al primăriei. Ea nu şi-a ascuns niciodată orientarea sexuală, ci, dimpotrivă, şi-a început cariera politică, acum aproape trei decenii, ca activistă pentru drepturile lesbienelor. Aceasta nu a împiedicat-o să fie aleasă, din partea democraţilor, în consiliul municipal, iar acum în cea mai înaltă funcţie a oraşului.

"Am recunoscut întotdeauna că sunt homosexuală; aceasta face parte din CV-ul pe care îl prezint în mod public, dar este doar un element din întregul pachet", a declarat Annise Parker.Click aici pentru a vedea imagini cu lesbiana primar!

image

Ea s-a confruntat la alegeri cu un coleg de partid, avocatul de culoare Gene Locke. Acesta nu a adus în discuţie orientarea ei sexuală, dar grupările dreptei tradiţionaliste au intervenit şi au făcut din această chestiune tema centrală a campaniei. Nu au lipsit nici atacurile murdare pe care candidata le-a înfruntat cu seninătate.

"Houston este un oraş multi-rasial, multi-cultural, internaţional şi cred că alegerea mea va trimite întregii lumi mesajul că Houston este un oraş care poate face surprize", a spus Parker.

Annise Parker şi-a sărbătorit victoria împreună cu partenera sa şi cei trei copii adoptaţi. În ciuda controversei, scrutinul nu i-a pasionat pe localnici: mai puţin de 17 la sută dintre alegători au făcut efortul de a se deplasa la secţiile de votare. Alte câteva oraşe americane şi-au ales deja primari homosexuali, dar, cu peste două milioane de locuitori, Houston este de departe cel mai mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nadia Comăneci și Nicolae Ceaușescu jpeg
cruce  Shutterstock jpg
image png
casa modulara dwelli jpg
partie fara zapada  jpg
Drumul Vinului FOTO Visit Timiș
adriean videanu facebook jpg
insula testoaselor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net