Anunţul făcut de Papa Francisc i-ar putea întrista pe credincioşi: «Aş putea să...»

Ultima actualizare:

    Papa Francisc (foto Reuters)
Papa Francisc (foto Reuters)

Papa Francisc nu exclude posibilitatea de a demisiona la un moment dat, ca predecesorul său Benedict al XVI-lea, a declarat el într-un interviu publicat vineri. Suveranul Pontif, în vârstă de 77 de ani, a subliniatcă îi va "cere Domnului să-l lumineze atunci când va veni momentul", informează Mediafax.

Într-un interviu pentru cotidianul catalan "La Vanguardia" şi televiziunea spaniolă "Cuatro", Papa apreciază că Joseph Ratzinger "nu a încălcat tradiţia" renunţând la papalitate pe 11 februarie 2011.

"Papa Benedict a făcut un gest însemnat, a deschis o poartă. Benedict nu a încălcat tradiţia. De fapt el a creat o instituţie a unor eventuali papi emeriţi (...). Aş face acelaşi lucru ca el. I-aş cere Domnului să mă luminze când va veni momentul şi să-mi spună ce trebuie să fac. Şi sunt sigur că o va face!", a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net