Apar cardurile bancare speciale pentru plata călătoriei cu RATB

Ultima actualizare:

„Cardul va fi lansat la 18 mai, după semnarea contractului. Pentru achitarea călătoriei, călătorii trebuie doar să apropie cardul de aparatul de taxat din vehicule. Nu se vor lua bani din contul utilizatorului, cardul are o partiţie specială”, ne-a spus directorul RATB, Adrian Criţ.

Acum, cardul dual se află în teste. Circa 300 de angajaţi ai băncii au astfel de carduri, pe care le testează în mijloacele de transport în comun. Contactaţi de Click!, reprezentanţii BCR au refuzat să spună care sunt taxele de emitere şi de administrare a  cardului, dar au promis că vor pune la dispoziţie aceste informaţii în momentul semnării contractului.

Conducerea Regiei negociază acelaşi tip de contract şi cu BRD. În prezent, bucureştenii au la dispoziţie Cardul Activ, care poate fi încărcat cu sume de bani necesare acoperirii abonamentelor lunare ori a călătoriilor individuale. Peste 1,2 milioane de carduri de acest tip se află deja în uz, însă numărul lor va creşte odată cu eliminarea biletelor din hârtie.

Scumpirea călătoriei, inevitabilă

Preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun este inevitabilă şi necesară, spune directorul RATB Adrian Criţ. „În Bucureşti avem cele mai mici tarife din ţară, dar cel mai mare şi mai nou parc de vehicule. În ceea ce priveşte cererea de transport, ne comparăm cu marile capitale ale Europei, precum Viena şi Budapesta. În momentul de faţă, costul real (nesubvenţionat) al unei călătorii este 4,5 lei. Bucureştenii plătesc 1,3 lei, iar diferenţşa e subvenţionată de Primărie. E nevoie de o majorare de tarif de circa 40%. Acest lucru trebuie făcut anul acesta, nu în 2012, fiindcă e an electoral”, a conchis Criţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net