Apple iPad: top 5 suprize neplăcute - VIDEO

Ultima actualizare:

    Compania Apple a lansat tableta iPad (Foto: Reuters)
Compania Apple a lansat tableta iPad (Foto: Reuters)

iPad nu este chiar gadgetul perfect aşteptat cu atâta interes. Site-ul pcworld.com a întomit un top al aspectelor neplăcute ale produsului Apple.

Află aici preţurile pentru iPad:

S-a risipit misterul: Apple a lansat tableta iPad - VIDEO

1. Nu are cameră fotoNoul dispozitiv al celor de la Apple are WiFi şi 3G. Însă cei care ar fi vrut să-l folosească pentru o conferinţă video trebuie să se orienteze spre un alt gadget pentru că nu este dotat cu o cameră foto.

2. Nu are funcţii multitaskingiPad nu permite rularea mai multor aplicaţii în acelaşi timp.

3. Nu are suport Flash Se ştie că rularea unor aplicaţii Flash scurtează durata de viaţă a bateriei unui gadget, însă utilizatorii iPad ar putea fi deranjaţi de faptul că anumite pagini care folosesc Flash nu pot fi deschise de pe acest dispozitiv.

4. GPS-ul este diponibill doar pentru modelul cu 3GDacă vrei să beneficiezi de 3G atunci trebuie să plăteşti 130 de dolari peste preţul de bază al unui iPad, în reţeaua AT&T, plus un chip GPS. Altfel, fără acest cip, poţi obţine doar aproximarea unei locaţii prin intermediul compasului digital.

5. Funcţiile video sunt limitateDacă dispozitivele de pe piaţă ce rulează filme folosesc un format de tip panoramă, iPad se întoarce la vechiul standard de 4&3. Iar asta înseamnă că filmele se vor vedea mai bine dacă întoarcem iPad-ul pe lungime. Totuşi la fiecare film pe care îl vei rula vor apărea bare negre pe ecran.

Vezi aici galerie foto de la prezentarea iPad.

"Apple a susţinut mereu că există loc pentru un al treilea dispozitiv care va umple spaţiul dintre un smartphone şi un laptop, un produs care trebuie să poată fi folosit pentru navigat pe internet, e-mail, pentru poze şi pentru cititul cărţilor electronice - până acum acest dispozitiv era netbookul. Problema este că netbookurile nu sunt bune la nimic", arată Steve Jobs în discursul de lansare a noului iPad transmis în direct pe site-ul CNN.

Pentru a umple acest gol Apple a creat iPad.

"Este mult mai bun decat un laptop, mult mai bun decat un telefon. Îl poţi întoarce şi vizualiza poze sau videoclipuri cum vrei tu", adaugă Jobs.

iPad, concurent pentru Kindle

Noul dizpozitiv al celor de la Apple rulează aplicaţia iBooks ce va permite utilizatorilor să folosească funcţia de cititor electronic al gadget-ului. În plus, iPad permite conectarea la librăria online iBooks Center de unde se pot downloda cărţi electronice. Apple a anunţat că a semnat deja parteneriate cu cinci din cele mai mari edituri din lume pentru a distribui cărţi compatibile cu iPad.

Şi cei care citesc ziarele în fiecare dimineaţă vor putea face acest lucru. Steve Jobs a demonstrat în timpul conferinţei cum pot utilizatorii profita de acest lucru. Pe ecranul iPad-ului, se pot citi pagini identice ca cele din ziar, însă ai posibilitatea de a regla numărul de coloare din pagină sau de a mări sau micşora textul.

Prezentări pe iPad

Apple a lansat o versiune nouă a iWork pentru iPad, prima suită de aplicaţii de tip desktop care este adaptată pentru Multi Touch. Astfel, cu Pages, Keynote sau Numbers utilizatorul poate crea documente, prezentări sau tabele cu grafice. Aplicaţiile din iWork sunt disponibile separat şi pot fi descărcate din App Store la un preţ de 9,99 de dolari fiecare.

Aplicaţii dedicate fanilor jocurilor video

Tableta se adresează şi fanilor jocurilor video. În timpul conferinţei de lansare a fost prezentată o versiune a jocului Need For Speed al EA Sports creat special pentru tablet. De exemplu, poţi apăsa cu degetul pe oglinda maşinii şi vezi în spatele autoturismului.

Compatibil şi cu o tastatură

Cei care nu pot renunţa la tastatura pot folosi noul iPad cu tot cu tastatura pentru că dispozitivul are un dock special pentru aceasta. Şi pentru că iPad are Bluetooth 2.1 funcţionează chiar şi cu o tastură wireless. În plus, gadgetul poate fi conectat la televizor sau la un proiector. Tastatura virtuală este asemănătoare cu cea a unui iPhone, dar este de mărimea uneia reale. iPad-ul se va sincroniza cu ajutorul unui USB cu computerele Apple şi cu un calculator la fel precum un iPod sau un iPhone.

Specificaţiile iPad

Procesor: 1GHz Apple A4Memorie: 16 GB, 18 GB, 64 GB de tip flashDisplay: IPS de9,7 inci, multitouchGrosime: 1,5 inciGreutate: 700 grameConectivitate: Bluetooth şi WiFiSunet: difuzor, microfon, conector audio de 30 piniAplicaţii: accelerometru şi compasAutonomie: 10 oreSoftware: poate rula orice aplicaţie folosită de utilizatorii iPhone

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net