Arbitrul Drăgănescu, sacrificat la Galaţi
De la senior-managerul Arcelor Mittal, Ionel Borş, principalul susţinător financiar al echipei, şi până la portarul de la stadion, toţi cei de la Oţelul s-au adunat ca la fiecare sfârşit de an la “Pomana Porcului”.
Citește și
Oţelul - Craiova 1-0 / Iarnă liniştită la Galaţi
Godacul, deşi bătea dincolo de 150 de kilograme, a rămas fără şorici în mai puţin de un sfert de ceas, "jumulitor" şef fiind antrenorul Dorinel Munteanu.
"Luni la prânz plec acasă, la Köln, iar acolo nu am parte de tradiţiile noastre româneşti. Pentru că vin de la Galaţi, de la Dunăre, familia mă aşteaptă cu icre nu cu şorici, aşa că încerc să savurez din plin momentul", a spus Munteanu.
Înainte de a-i invita pe jucători la masă, "Neamţul" a avut însă grijă să-i avertizeze că „orice kilogram în plus la revenirea din vacanţă costă fiecare 500 euro".
Gălăţenii au botezat pe loc porcul cu numele lui Mugurel Drăgănescu, arbitrul din Breaza, care i-a dezavantajat în partida cu FC Vaslui, scor 1-1.
Căpitanul echipei, Gabriel Paraschiv, a afirmat că "acesta a fost cel mai greu sezon şi ne-ar fi stat în gât porcul în această iarnă dacă pierdeam ultimele meciuri".
Mugurel Drăgănescu
Preşedintele Marius Stan s-a arătat în continuare gânditor în privinţa viitorului echipei.
"Sunt foarte fericit pentru că a trecut 2009 fără să dăm faliment. Ne fixasem un buget de 5 milioane de euro şi am avut doar puţin peste jumătate, numai trei milioane de euro. Le mulţumesc din tot sufletul jucătorilor, este extrem de greu să joci patru luni fără bani", a declarat Stan, care aşteaptă ca Moş Crăciun să aducă o instalaţie de nocturnă la Galaţi.
Africanul John Ibeh, în timp ce învârtea lingura de lemn în ceaunul cu jumări, a spus că nu a mai participat la sacrificarea porcului. "Sunt de ceva vreme în România, de trei ani, dar aşa ceva nu am apucat. Cât am fost la Arad, la UTA, nu am auzit de şorici, de această sărbătoare românească. E foarte gustos, iar ce este în ceaun miroase al naibii de bine. Deşi suntem tot ortodocşi, la noi în Nigeria, astfel de mâncare o facem din capră sau oaie", a mărturisit John Ibeh.
Ibeh a fostfascinat de ceaunul cu jumări