Aromele artificiale dau dependenţă
Serialul Click! despre cei mai dăunători coloranţi şi conservanţi din alimente continuă astăzi cu ultimii 42 de aditivi.
În secolul vitezei, împărţiţi între trei slujbe, familie şi facturile la întreţinere, am uitat să mai savurăm gustul natural al mâncării.
Căutăm aromele tari ale produselor de tip fast-food sau ne mulţumim cu mezelurile din supermarket. Trebuie să ştiţi însă că mezelurile şi sănătatea n-au nimic în comun!
„Uitaţi-vă cu atenţie pe etichete! Veţi observa că dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente, la unele produse, doar unul singur este carne", ne atrage atenţia prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă.
Pe aceeaşi temă:COLORANŢII din alimente ne distrug ficatulAtenţie la etichetele mincinoase!Duşmanii din farfurie
Efectele acestor aditivi nu apar de pe o zi pe alta. În schimb, pe timp îndelungat, acestea sunt dezastruoase.
„În plus, potenţiatorii de aromă, care se regăsesc chiar şi în specialităţile mai scumpe de carne, provoacă un apetit ridicat sau dependenţă. Glutamatul monosodic, E621, dă un gust foarte bun. Stimulează pofta şi te face să mănânci încontinuu. Efectul nu este imediat, dar mâncând şi mâncând duce la obezitate", subliniază specialistul.
Citeşte şi:
am mâncat legumele cu cancer, ei au testat pe animale!
ce autorizaţi alimentele, dacă sunt nesănătoase?»Legumele
tratate cu initium s-au mâncat!
3 ani, cultivăm cartofi şi struguri cancerigeni
Cartofi cancerigeni în farfuria noastră!
Lista aditivilor alimentari (E-uri) utilizaţi în Uniunea Europeană